هگمتانه، گروه خبر همدان: یک متخصص بیماریهای داخلی با بیان اینکه نرخ ابتلا به بیماریهای گوارشی در همدان بالاتر از میانگین کشوری است، گفت: این مسأله میتواند ناشی از عوامل متعددی از جمله سبک زندگی، تغذیه نامناسب و شرایط محیطی باشد. به گزارش هگمتانه، مهدی رضوان با اشاره به اهمیت تغذیه در پیشگیری از بیماریهای مزمن، تأکید کرد: مصرف چربیهای سالم و پرهیز از مواد غذایی ناسالم، نقش مهمی در جلوگیری از بروز بیماریهای کبدی و انواع سرطانها، بهویژه سرطانهای دستگاه گوارش دارد. وی با بیان اینکه متأسفانه شاهد افزایش قابلتوجه کبد چرب در کودکان هستیم؛ مسألهای که مستقیماً با رژیم غذایی ناسالم و کمتحرکی آنها مرتبط است، یادآور شد: این وضعیت میتواند زمینهساز بیماریهای متابولیک در سنین بالاتر شود. رئیس بیمارستان سینا با تأکید براینکه اغذیه سالم کلید پیشگیری از بیماریهای کبدی و سرطانهاست، افزود: مطالعات متعدد نشان دادهاند که مصرف غذاهای فرآوریشده، ترشیجات غیربهداشتی و مواد غذایی کپکزده، خطر ابتلا به سرطانهایی مانند سرطان معده و مری را افزایش میدهد، این مواد، اغلب حاوی ترکیبات سرطانزا مانند آفلاتوکسین هستند که اثرات مخربی بر بدن دارند. به نقل از ایسنا، رضوان با اشاره به اینکه چربیها منبع اصلی انرژی برای بدن هستند، اما نوع چربی مصرفی اهمیت بسیاری دارد، توصیه کرد: مصرف چربیهای سالم مانند روغن زیتون، کانولا و کنجد که سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع و امگا3 هستند، میتواند از التهاب و آسیبهای کبدی جلوگیری کند و در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مؤثر باشد.
|