هگمتانه، گروه خبر همدان: آئین تکریم و معارفه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با تأکید بر وفاق ملی و توسعه متوازن برگزار شد. به گزارش خبرنگار هگمتانه، صبح دوشنبه مراسم تودیع احمد شانیان، مدیرکل سابق صنعت، معدن و تجارت استان همدان و معارفه محمدعلی محمدی به عنوان مدیرکل جدید این مجموعه، در خانه معلم همدان برگزار شد. سردار مهدی فرجی مشاور فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) نیز با اشاره به خدمات شانیان در برگزاری کنگره 8000شهید استان اظهار کرد: برای ایجاد آرامش در جامعه، باید جایگاه تولیدکنندگان و اصناف بهدرستی دیده و حفظ شود. مهدی غلامی، رئیس اتاق اصناف نیز طی سخنانی از همکاری و تعامل مؤثر شانیان با اصناف استان در راستای پیشبرد اهداف صنفی و ایجاد هماهنگی بین اتحادیهها تقدیر و تشکر کرد. رئیس اتاق اصناف همچنین به نظارت بر برگزاری بهموقع انتخابات اتحادیهها، هماهنگی کامل با اتاق اصناف، همکاری در زمینه برگزاری دورههای آموزشی برای ارتقای توانمندی سازمانهای صنفی اشاره کرد. مدیرکل سابق صمت همدان نیز گزارشی از عملکرد اداره کل صمت در دوره مسؤولیت خود ارائه داد و با اشاره به تلاشهای انجامشده در سالهای اخیر اظهار کرد: اگر در استان همدان اتفاق خوبی افتاده، ثمره تلاش بخش خصوصی و همت جمعی همه دستگاههای اجرایی بوده است. احمد شانیان بیان کرد: در گذشته بسیاری از کارجویان برای یافتن شغل به شهرک صنعتی بوعلی مراجعه میکردند، اما امروز کارآفرینان ما از نبود نیروی کار گلایه دارند که این خود نشاندهنده تحول و پویایی فضای اقتصادی استان است. مدیرکل سابق صمت همدان با تأکید بر اهمیت بخش خصوصی گفت: در بخش معادن، اقدامات مطالعاتی و زیرساختی خوبی انجام شد که بسیاری از آنها در دست اجرا هستند، در کنار آن، برای توسعه شهرکهای صنعتی نیز گامهای مؤثری برداشته شد و امروز شاهد فعالسازی بخش 2 و 3 برخی شهرکها هستیم.
صوفی: انتقاد از نبود سرمایهگذاری شستا در همدان نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از ضعف زیرساختهای اقتصادی، صنعتی و بازار سنتی استان گفت: اگر برای بهرهگیری از ظرفیتهایی همچون منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد، دفتر ایمیدرو، فرودگاه و اتصال ریلی برنامهریزی نشود، همدان به جای دروازه غرب کشور، به یک بنبست اقتصادی تبدیل خواهد شد. عباس صوفی با اشاره به اینکه حادثههایی مانند متروپل، پلاسکو و بندر شهید رجایی نتیجه ناکارآمدی مدیریتی است، ضمن تقدیر از زحمات مدیرکل سابق صمت، از محمدی بهعنوان فردی توانمند و با سابقه در حوزه مدیریت یاد و ابراز امیدواری کرد که وی با همراهی تیم صمت استان اقدامات مؤثری در حوزههای صنعتی، معیشتی و اقتصادی انجام دهد. صوفی به اهمیت منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد اشاره کرد و گفت: با تلاش نمایندگان استان و مسؤولان، اقدامات مهمی در این منطقه در حال انجام است و مجوز ایجاد بندر خشک در این منطقه صادر شده که میتواند تحولآفرین باشد. وی از آغاز فعالیت شرکت پتروشیمی با سرمایهگذاری حدود 300 هزار میلیارد تومان در این منطقه خبر داد و افزود: این سرمایهگذاری عظیم میتواند نقش مهمی در رشد اقتصادی استان ایفا کند. نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس همچنین از استقرار دفتر منطقهای ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) در همدان بهعنوان یک دستاورد مهم یاد کرد و مخالفت خود را با شکل فعلی اجرای کنارگذر غربی همدان اعلام کرد و گفت: مخالف ایجاد کنارگذر نیستیم، بلکه با بنبست شدن همدان مخالفیم، اجرای این پروژه به نحوی که مسیر اصلی غرب کشور را از همدان جدا کند، به ضرر استان خواهد بود و ما دروازه ورود غرب کشور هستیم و باید از این ظرفیت در برنامهریزی اقتصادی استفاده کنیم. صوفی به مشکلات بازار همدان اشاره کرد و با انتقاد از تمرکز منابع مالی شرکتهای بزرگ در تهران گفت: شرکتهایی مثل صبانور سالانه هزاران میلیارد تومان گردش مالی دارند، اما پولشان در بانکهای تهران انباشت میشود و باید این منابع به بانکهای همدان بیاید تا بتوان از تسهیلات آن برای رشد اقتصادی استان استفاده کرد. این نماینده مردم همدان از نبود سرمایهگذاری شستا در همدان نیز انتقاد کرد.
حسینی: همدان رتبه دوم کشور در جذب سرمایهگذاری خارجی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان نیز از رتبه دوم همدان در جذب سرمایهگذاری خارجی خبر داد و با ارائه آمارهایی، از عملکرد مثبت استان در حوزههای کاهش تورم، اشتغال و سرمایهگذاری خارجی سخن گفت و خواستار همدلی و اتحاد مسؤولان، رسانهها و بخش خصوصی برای عبور از چالشهای اقتصادی شد. سید مجتبی حسینی با ارائه آمارهایی از عملکرد اقتصادی استان، برخی دستاوردهای مهم را برشمرد و افزود: رتبه دوم کشور در جذب سرمایهگذاری خارجی طی دو سال گذشته با جذب 210 میلیون دلار، بهبود شاخص تورم استان به رتبه 27 کشور در شرایطی که نرخ تورم عمومی کشور بالاست و نرخ بیکاری 7.95 درصدی استان همدان در مقایسه با میانگین کشوری 8.1 درصد به دست آمده است. حسینی عنوان کرد: اگر در استان ما کار بزرگی انجام شود، نباید آن را تخریب کنیم و همان اقدام را در استانی دیگر تحسین کنیم، اگر نمیتوانیم کمک کنیم، دستکم با سکوت اجازه دهیم کار پیش برود و این به معنای نفی مطالبهگری نیست اتفاقاً اگر مطالبهگری نباشد کار ابتر میماند و باید مطالبه شود اما با علم به آن موضوع و با نگاه عادلانه و واسع باشد. وی با اشاره به توسعه زیرساختهای انرژی پاک در استان گفت: از مجموع 460 مگاوات انرژی خورشیدی کشور، 49 مگاوات در استان همدان تولید میشود که معادل 11 درصد سهم کل کشور است و این امر با واگذاری زمین و صدور سریع مجوزها محقق شده است. حسینی با اشاره به آغاز به کار محمدی به عنوان مدیرکل جدید صمت همدان، از وی به عنوان مدیری باتجربه و آشنا به ساختارهای اجرایی و علمی یاد کرد و افزود: با همراهی کارشناسان صمت، بخش خصوصی، دانشگاهها، نهادهای توسعهای و شرکتهای دانشبنیان، انتظار میرود تحول عمیقی در حوزه صنعت و معدن استان رقم بخورد.
محمدی: سرمایهگذار باید با اطمینان وارد استان شود مدیرکل جدید صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز بر لزوم همافزایی، وفاق ملی و انسجام در جهت عبور از چالشهای اقتصادی استان تأکید کرد. محمدعلی محمدی بیان کرد: در وضعیت اقتصادی فعلی راهی جز اتحاد و همراهی نداریم. مدیرکل جدید صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه سه حوزه صنعت، معدن و تجارت از محورهای اصلی توسعه استان هستند، برنامههایی از جمله تشکیل شورای مشورتی برای واحدهای تولیدی بزرگ، تقویت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، امکانسنجی دقیق برای جذب سرمایهگذار و توسعه صنایع تبدیلی را از اولویتهای مدیریتی خود اعلام کرد. وی افزود: سرمایهگذار باید با اطمینان وارد استان شود. محمدی خامفروشی مواد معدنی را یکی از معضلات مهم استان دانست و گفت: سنگ آهن اسدآباد، سیلیس، منیزیم ملایر و سایر ذخایر غنی موجود در استان باید به جای خامفروشی در مسیر ایجاد زنجیره ارزش قرار گیرند. وی تأکید کرد: زمان آن فرا رسیده که ارزش افزوده در استان بماند. مدیرکل جدید صنعت، معدن و تجارت استان همدان توسعه متوازن و پایدار را راهبرد اصلی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت برشمرد و بازار سنتی همدان را ظرفیتی مهم برشمرد که باید از آن بهرهبرداری مناسبی در جهت رونق اقتصادی داشت. محمدی در بخش دیگری از سخنان خود، به وضعیت نامطلوب صنعت فرش همدان اشاره کرد و گفت: فرش همدان نیاز به نوسازی دارد، طراحی، رنگبندی و تولید باید بهروز شود و به همین منظور دو هنرستان فرش در کوی شهید مدنی همدان و شهرستان رزن راهاندازی شده است. مدیرکل جدید صنعت، معدن و تجارت استان همدان ضمن قدردانی از تلاش مدیرکل پیشین بر مسؤولیتپذیری مدیران شهرستانی تأکید کرد و گفت: بنده نتیجهگرا هستم، کاری که به نتیجه نرسد، ارزشی ندارد و در اداره صمت استان، در اتاق من و معاونانم باز است. اگر قرار است با هم کار کنیم، باید شفاف، نتیجهگرا و دلسوز باشیم؛ من واحدهای تولیدی را همچون فرزندان خود میدانم و هرگز اجازه نخواهم داد در بحران تنها بمانند و باید با تمام توان، پیگیر اجرای برنامهها باشیم تا اثر آن در زندگی مردم دیده شود. در پایان این مراسم، با اهدای لوح تقدیر از زحمات احمد شانیان قدردانی شد و حکم انتصاب محمدعلی محمدی به عنوان مدیرکل جدید صنعت، معدن و تجارت استان همدان قرائت و به وی اعطا شد.
|