کد خبر : 69487
تاریخ : 1403/11/16
گروه خبری : شهرستان

کاهش 2000 تنی تولید گوشت قرمز در نهاوند

تعطیلی 60 درصد دامداری‌های نهاوند



هگمتانه، گروه شهرستان: معاون امور دام جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند با اشاره به کاهش 2000 تنی تولید گوشت قرمز در نهاوند، گفت: در شهرستان نهاوند حدود 135 واحد صنعتی دامداری شامل گاو شیری، گوساله پرواری، گوسفند پرواری و داشتی وجود دارد که متأسفانه 60 درصد از این واحدها طی این چند سال از چرخه تولید خارج شده‌ و راکد هستند و 40 درصد باقیمانده هم با زیر ظرفیت کار می‌کنند.
به گزارش هگمتانه، صادق ظفری با اشاره به کاهش تولید گوشت قرمز در شهرستان نهاوند، اظهار کرد: در سنوات گذشته حدود 5000 تُن گوشت قرمز در سال در شهرستان نهاوند تولید می‌شد اما اکنون این عدد متأسفانه به 3000 تُن در سال رسیده است.
معاون امور دام جهادکشاورزی نهاوند با بیان اینکه در سال‌های گذشته حدود 60 هزار تُن تولید شیر داشتیم که این عدد در سال‌های اخیر به 35 هزار تُن در سال رسیده است، افزایش قیمت نهاده‌های دامی و کمبود نقدینگی را از مهمترین علت تعطیل‌شدن این واحدها دانست.
وی تصریح کرد: شهرستان نهاوند قطب دامداری و کشاورزی استان همدان محسوب می‌شود و ظرفیت‌های خوبی در این بخش‌ها دارد و اگر به این ظرفیت‌ها توجه شود بخش زیادی از مشکلات بیکاری جوانان در شهرستان حل خواهد شد.
ظفری با بیان اینکه بیش از 25 درصد از نیاز گوشت قرمز استان توسط شهرستان نهاوند تأمین می‌شود، افزود: اکنون 20 واحد دامداری دام سنگین در شهرستان نهاوند فعال است و 12هزار رأس دام سنگین در شهرستان وجود دارد.
معاون امور دام جهادکشاورزی نهاوند با بیان اینکه حدود 2000 نفر در شهرستان در زمینه تولید و پرورش دام سبک و سنگین مشغول به فعالیت هستند، ادامه داد: همچنین بیش از 350هزار رأس دام سبک و 55 واحد پرورش دام سبک در شهرستان وجود دارد که در مجموع در شهرستان سالانه 35 هزار تن شیر تولید می‌شود.
وی تأکید کرد: افزایش تولید با حمایت از دامداران و تسهیل‌سازی امورات آن‌ها رابطه‌ای مستقیم دارد و با اتخاذ تدابیر لازم برای تأمین نهاده‌های دامی و تخصیص تسهیلات ارزان قیمت قطعا دامداری‌های تعطیل شهرستان را به چرخه تولید برمی‌گرداند.
تعطیلی تعداد زیادی از واحدهای لبنی و دامداری‌های نهاوند به خاطر بدهی به بانک
علیرضا نثاری، نماینده مردم شهرستان نهاوند در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: متأسفانه تعداد زیادی از واحدهای لبنی، تولیدی و دامداری‌های شهرستان نهاوند به دلیل بدهی بانکی تعطیل و یا با کمتر از ظرفیتشان فعال هستند.
وی اظهار کرد: بدهی بانکی، تأمین سرمایه در گردش و منابع مالی اصلی‌ترین مشکلات این واحدهای تولیدی شهرستان است و دامداران شهرستان نیاز به دریافت تسهیلات برای فعال کردن و حفظ سرمایه موجود دامداری‌های خود دارند.
نثاری ادامه داد: در شهرستان نهاوند که قطب کشاورزی، دامداری و دامپروری غرب کشور است، در حال حاضر بیش از 30 واحد تولیدی دام وجود دارد که متأسفانه به دلیل بی‌تفاوتی و بی‌مهری تعطیل هستند.
سالانه بیش از 600 میلیون دلار گوشت قرمز وارد کشور می‌کنیم
عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: سالانه بیش از 600 میلیون دلار گوشت قرمز وارد می‌کنیم، این در حالی است که عمده دامداری‌های صنعتی و سنتی کشور تعطیل هستند.
به نقل از ایسنا، نثاری تأکید کرد: واردات بالای گوشت قرمز در شرایط تعطیلی واحدهای تولیدی داخلی قابل قبول نیست.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/69487