هگمتانه، گروه خبر همدان: کارشناس مردمشناسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان تأکید کرد: 13 آش سنتی همدان ثبت ملی شده است. به گزارش هگمتانه، فریبا نعمتی آش را اصلیترین غذای ایرانی دانست و اظهار کرد: در کل کشور حداقل در هر استانی با هر قومیت، سنت و فرهنگ 20 نوع آش سنتی و محلی و در کشور تقریبا 400 نوع آش با پخت متفاوت وجود دارد. وی افزود: با توجه به اینکه همدان یک استان با تولیدات محصولات متنوع کشاورزی بسیار است، آشهای سنتی و محلی زیادی نیز در این استان پخت میشود که تاکنون 13 نوع آش این استان در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است. وی آش بادمجان، خیار، ترخینه، چغندربِدو، آش وَرکُواز، ماسوا، آش کشک، آلو و سَرنانی را از جمله آشهای ثبت ملی شده در استان عنوان کرد و ادامه داد: چند پرونده آشهای سنتی این استان نیز تهیه شده و به جمع آشهای ثبت ملی شده اضافه خواهد شد. کارشناس مردمشناسی میراث فرهنگی همدان با تأکید بر اینکه آشهای سنتی این استان باید درفهرست غذاخوریها و سفرهخانهها گنجانده شود، بیان کرد: در برخی شهرهای ایران همچون شمال ایران و یزد این اقدام صورت گرفته و سالها طول کشیده تا به یک فرهنگ تبدیل شود. به نقل از ایرنا، نعمتی خاطرنشان کرد: برای گنجاندن انواع آش در فهرست غذاخوریها و یا سفرهخانههای سنتی که زیر نظر میراث فرهنگی است، به یک ضمانت اجرایی نیاز دارد و باید نامهای از سوی وزارت میراث فرهنگی داشته باشیم تا بتوانیم حداقل دو یا سه نوع آش را در فهرست سفرهخانههای سنتی و دیگر مراکز داشته باشیم.
|