کد خبر : 68220
تاریخ : 1403/10/8
گروه خبری : اندیشه

گفت‌وگو هگمتانه با یک بانوی فعال فرهنگی

تربیت برمبنای اخلاق اسلامی رمز موفقیت مادران ایرانی

استقبال بانوان از کلاس‌های اخلاق کانون ام‌ابیها





هگمتانه، گروه گفت‌وگو : زن مظهر خلاقیت خداوند و عنصر اساسی در تشکیل خانواده در طول قرن‌هاست و در خانواده جایگاه والایی دارد اگر زن در خانواده آرام و با نشاط باشد بنیاد خانواده مستحکم‌تر و فرزندانی مستقل‌تر و با نشاط تحویل جامعه می‌دهد و در این شرایط رشد تحصیلی، اخلاقی، معنوی و عاطفی به شکل متعادل صورت می‌گیرد.
زن این فرشته زمینی که در نقش مادر بسیار خوب ظاهر می‌شود، همیشه در برابر مشکلات مقاوم بوده، از سختی‌ها و ناملایمات ترسی به دل راه نمی‌دهد و در مقابل تازیانه‌های روزگار و ناملایمات زندگی دوام می‌آورد و با همه مشکلات پیش رو از عشقش به زندگی کم نمی‌شود.
برای کودکش هم می‌تواند پدر باشد و هم مادر، هم پرستاری نمونه و هم دوستی وفادار، زن می‌تواند در همه جوانب، شخصیتی ممتاز باشد. زن همانند آفتابی است که خانه را گرم نگاه می‌دارد و آغوشش گرم‌ترین و مهربان‌ترین جای امن دنیا است. زن مخلوق نمونه هستی است و گلی است ناب و خوش‌بو که می‌تواند چند کار را با هم انجام دهد، زن‌ها معمولا از صبر و گذشت بیشتری در برابر مشکلات برخوردارند و این مهم در استحکام خانواده اهمیت دارد. باتوجه به وجود عواطف قوی‌تر در زنان نقش آنها در تأمین بهداشت روانی خانواده برجسته‌تر است.
با توجه به اهمیت مطلب، کانون فرهنگی هنری ام‌ابیها ملایر اقدام به برگزاری کلاس‌های اخلاق با محوریت کتاب اخلاقی معراج‌السعاده مرحوم ملا احمد نراقی کرده است که مرحوم از عالمان شیعه در قرن سیزدهم هجری بوده و پس از وفات پدرش، مرجعیت را در کاشان عهده‌دار شد و این گونه کلاس‌ها و آموزش‌ها با استقبال بانوان روبه‌رو شده است.
مدیر کانون فرهنگی هنری ام‌ابیها ملایر در گفت‌وگو با خبرنگار هگمتانه در این مورد با بیان اهمیت برگزاری اینگونه کلاس‌ها برای موفقیت مادران ایرانی در عرصه خودسازی و همچنین امور خانه و خانواده اظهار کرد: روزهای شنبه کلاس اخلاق برای مخاطبان برگزار می‌شود و بیشتر از بانوان 20 تا 50 ساله در این کلاس حضور دارند.
زهرا ونائیان افزود: در واقع این کلاس نوعی کلاس تهذیب (تزکیه) نفس و خودسازی و همچنین شناخت رذائل و فضائل اخلاقی است که از اساتید با تجربه‌ که خودشان حدود 10سال زیر نظر اساتید برجسته بودند، استفاده می‌شود.
وی همچنین گفت: در این کلاس بیشتر به بیان احادیث پرداخته و کتاب معراج‌السعاده مرحوم ملا احمد نراقی تدریس و آموزش داده می‌شود.
ونائیان افزود: تا به امروز مبحث گناه شناسی و بیشتر احادیثی که در مورد انواع گناهان هست، مطرح شده و مخاطبان هم کسانی هستند که دوست دارند خودسازی داشته باشند.
مدیر کانون فرهنگی هنری ام‌ابیها در ادامه با اشاره به فعالیت‌هایی که در این کانون با همکاری بانوان انجام می‌شود، اظهار کرد: کانون فرهنگی هنری ام‌ابیها در خیابان اراک، جنب اداره پست، در محل حسینیه و مؤسسه خیریه بیت‌الزهرا(س) قرار دارد و از برنامه‌های فرهنگی تا ورزشی و حتی حمایتی از خانواده‌ها و بانوان در این کانون انجام می‌گیرد و هر هفته روزهای دوشنبه برنامه سفره صلوات، قرائت دعای توسل و سخنرانی و بیان احکام و چهارشنبه‌ها نیز سفره امام حسن(ع)، قرائت حدیث شریف کسا ساعت 14 با حضور مخاطبان برگزار می‌شود.
وی افزود: روزهای جمعه ساعت 7صبح قرائت دعای عهد و سخنرانی پیرامون مهدویت و پاسخ به سؤالات بانوان برنامه کانون است و در شب‌های چهارشنبه نیز قرائت زیارت عاشورا به همراه مداحی و سینه‌زنی در کانون برگزار می‌شود.
ونائیان در ادامه بیان فعالیت‌های بانوان در کانون ام‌ابیها اظهار کرد: با توجه به اینکه برنامه‌ها زمان‌بندی شده و در هر روز فعالیتی اجرا می‌شود لذا مخاطبان با برنامه‌ریزی و انسجام بهتری در فعالیت‌ها شرکت می‌کنند.
وی افزود: روزهای شنبه کلاس اخلاق ساعت 9:3٠صبح، روزهای یکشنبه نماز امام زمان(عج) ساعت 10صبح، روزهای دوشنبه آموزش قرآن (طرح بشری) ساعت 9صبح و مهد قرآن برای بچه‌های زیر هفت سال ساعت 10صبح و روزهای سه‌شنبه روخوانی و رونخوانی قرآن، تفسیر و بیان احکام ساعت 9:3٠، روزهای چهارشنبه مهد قرآن برای بچه‌های زیر هفت سال ساعت 10صبح و روزهای پنجشنبه آموزش معنی و مفاهیم قرآن کریم ساعت 8:3٠ صبح در کانون برگزار می‌شود.
وی در ادامه در خصوص برگزاری مناسبت‌های ملی و مذهبی نیز گفت: دو ماه محرم و صفر هر روز بعدازظهرها ویژه خواهران برنامه و مراسم عزاداری و تبیین فلسفه قیام عاشورا برگزار می‌شود و همچنین 10شب اول برای خواهران و برادران برنامه عزاداری و سینه‌زنی و مراسم شیرخوارگان برپاست.
وی افزود: در ایام فاطمیه نیز هر روز ویژه خواهران و در 10 شب دوم مراسم برای خواهران و برادران برگزار می‌شود و در ماه مبارک رمضان نیز برنامه‌های خاص این ماه از قبیل اقامه نماز جماعت در هر سه نوبت با حضور فعال اهالی و مراسم شب‌های قدر، قرآن به سر، احیا برگزار می‌شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری ام‌ابیها افزود: کانون علاوه بر مباحث اخلاقی و فرهنگی در مباحث اقتصادی نیز فعالیت دارد که از جمله می‌توان به تقسیم بسته حمایتی به صورت ماهیانه در بین ایتام و نیازمندان تحت پوشش مؤسسه خیریه بیت‌الزهرا اشاره کرد.
ونائیان افزود:صندوق صدقات هم داریم و شماره کارت مؤسسه جهت واریز کمک‌های نقدی مردم 6037991899652964 است که افراد می‌توانند حمایت‌های خود را داشته باشند و همچنین بسته‌های حمایتی ویژه شب عید و یلدا هم داریم که بین نیازمندان توزیع می‌شود.
وی در پایان گفت: مؤسسه خیریه بیت‌الزهرا‌(س) ملایر کاملا با کمک‌های مردمی اداره می‌شود و هیچ گونه کمکی از ط‌رف ارگان‌های دولتی ندارد و یکی از افتخاراتش این است که با اعتمادی که در بین مردم به دست آورده بدون کمک‌های دولتی یکی از بهترین مؤسسات خیریه و فرهنگی کاملا مردمی در سطح کشور می‌باشد.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/68220