بخور دادن" در بهبود علائم سینوزیت بسیار کمککننده و نافع است؛ در صورتی که سینوزیت دارای ترشحات پشت حلق باشد، بخور بابونه و مرزنجوش نیز بسیار مؤثر است همچنین پوشاندن سر موقع خواب و استفاده از کلاه در فصول سرد سال بسیار ضروری، مفید و مؤثر است. سعی کنید اگر به سینوزیت مبتلا هستید از مصرف سیر خام، پیاز، ترب و تربچه که در طب سنتی به آنها مبخّرات گفته میشود، خودداری کنید همچنین درمان یبوست و باز کردن راههای دفعی بدن برای درمان سینوزیت هم بسیار حائز اهمیت است.
هگمتانه، گروه پزشکی و سلامت: "سینوزیت" یکی از بیماریهای بسیار شایع است که ممکن است با یک سرماخوردگی ساده آغاز شود و در صورتی که درمان نشود به یک بیماری مزمن تبدیل خواهد شد. به گزارش خبرنگار هگمتانه، "سینوزیت" جزو دسته بیماریهای نزله و زکام محسوب میشود و معمولاً بر اثر یک سرماخوردگی ساده به وجود میآید اما عوامل دیگری مانند قارچها، باکتریها، آلودگی هوا همچنین انواع آلرژی نیز میتوانند از علل به وجود آورنده یا مستعدکننده در ابتلا به سینوزیت باشند، طب ایرانی برای درمان و جلوگیری از سینوزیت راهکارهای مختلفی را دارد و حالا که فصل سرد سال رسیده است مبتلایان به این بیماری با مشکلات عدیدهای روبهرو هستند. متخصص طب ایرانی در گفتوگو با برنامه انارستان در خصوص سینوزیت، به علائم بیماری سینوزیت اشاره و بیان کرد: از علائم سیوزیت میتوانیم به گرفتگی یا انسداد بینی همچنین ترشحات بینی یا پشت حلق اشاره کنیم که همراه با احساس درد و فشار در صورت همراه هستند؛ کاهش یا فقدان بویایی هم از علائم دیگری است که در صورت شدت بیماری میتواند در افراد مبتلا بروز کند. غلامرضا کردافشاری افزود: اما نکتهای که در رابطه با این بیماری باید به آن دقت داشت این است که در صورتی که علائم سینوزیت 12 هفته یا بیشتر طول بکشد باید حتماً به طبیب مراجعه کنید و درمانهای خانگی را کنار بگذارید چون احتمالاً شما به "سینوزیت مزمن" دچار شدهاید که ممکن است به جراحی نیز منجر شود. وی تصریح کرد: علایم سینوزیت مزمن شامل درد و فشار صورت، احتقان صورت، پری و انسداد بینی، ضخامت ترشحات بینی، تغییر رنگ ترشحات بینی و دوره طولانیمدت تب از عوارض سینوزیت حاد و مزمن هستند.
سینوزیت میتواند منجر به افسردگی شود! وی با بیان اینکه در منابع طب سنتی یکی از عوارض سینوزیت "افسردگی" ذکر شده است، گفت: اما واقعیت این است که همه ما احتمالاً گاهی در زندگی احساس تلخ افسردگی را تجربه کردهایم؛ اتفاقاً جالب است که بدانید افراد هر قدر هم باهوشتر باشند و سطح تحصیلات، آموزشهای تخصصی و تجربه کاری آنها نیز بیشتر باشد، امکان ابتلا به افسردگی در آنها نیز بیشتر است. وی بیان کرد: گاهی در حوزههای فردی، والدین، فرزندان یا همسران معتقدند که همدیگر را درک نمیکنند؛ این اتفاق باعث میشود تا افراد احساس تنهایی کنند و خودشان را با کوهی از مشکلات تنها ببینند و این دقیقاً همان نقطه شروع افسردگی است. این متخصص طب ایرانی اضافه کرد: مصرف برخی خوراکیها از دیدگاه طب سنتی، "مفرّح" هستند و میتوانند در پیشگیری و درمان افسردگی مؤثر باشند؛ زعفران که سطح سروتونین را در مغز افزایش میدهد، میتواند افسردگیهای خفیف را به خوبی درمان کند همچنین خوردن یک عدد سیب در روز شما را از افسردگی دور نگهم یدارد.
حجامت ممکن است برای درمان سینوزیت مفید باشد غلامرضا کردافشاری درباره سینوزیت اظهار کرد: ممکن است که حجامت برای درمان سینوزیت مفید واقع شود ولی حتماً باید طبق تجویز پزشک صورت پذیرد چرا که حجامت خودسرانه خود عامل عود بیماری است. به گفته وی چکاندن روغن مرزنجوش یا روغن سیاه دانهای که در پایه کنجد یا زیتون تهیه شده باشد، در درمان سینوزیت مفید است. این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: بخور دادن با گیاه اسطوخودوس، مرزنجوش، اکالیپتوس، آویشن و بابونه نیز میتواند کمک کننده باشد.
سینوزیت ممکن است از ضعف معده یا ضعف مغز بروز پیدا کند کردافشاری با بیان اینکه سینوزیت میتواند از ضعف معده یا از ضعف مغز بروز پیدا کرده باشد، گفت: از همین روی مصرف پودر تخم گشنیز و اسطوخودوس همراه با غذا برای افرادی که دچار سینوزیت هستند مفید است ولی باید تجویز پزشک مصرف شود تا دلیل بروز سینوزیت فرد مشخص شود. وی در ادامه سخنانش بیان کرد: افرادی که دچار سینوزیت هستند بهتر است که ترشی, مواد غذایی نفاخ, نوشیدنیهای گازدار مصرف نکنند. این متخصص طب سنتی ادامه داد: پیشانی, پشت گوشها و روی گونهها را با روغن کنجد روغن مالی کنند. کردافشاری گفت: گلقند عسلی, مربای زنجبیل، مربای بالنگ، به یا سیب همراه با نان برشته به عنوان غذایی سبک و مفید برای این افراد است. وی همچنین اظهار کرد: زرده تخممرغ عسلی و مصرف نخوداب با ادویهجاتی مانند زیره و دارچین همراه با گوشت غذای مفیدی برای این افراد است و هویج و پیاز پخته برای این افراد مناسب است.
بوییدن بوهای سرد، مفید در درمان سرماخوردگی غلامرضا کردافشاری افزود: برای درمان سرماخوردگی، بوییدن برخی گیاهان و بخور دادن آنها به درمان سرماخوردگی کمک میکند مثلا بوییدن بوهای سرد مثل نیلوفر، بوییدن صندل سرخ که با سرکه ساییده شده باشد و همچنین بوییدن سبوس جو با سرکه توصیه میشود. این متخصص طب ایرانی گفت: بخور بنفشه، بابونه، خطمی، کاهو و پوست خشخاش توصیه میشود و برای تسکین خارش، بوییدن روغنهای سرد مانند نیلوفر و بنفشه و بوییدن گشنیز تازه یا خشک بهتر است. کردافشاری افزود: ریختن آب گرم بر جلوی سر و بخور دادن با بخار آب گرم و بوییدن بوهای گرم مثل مرزنجوش و مشک مناسب است. همچنین میتوان سیاهدانه را یک شبانه روز در سرکه خیسانده، سپس سرخ کرده، کوبیده و در پارچهای بسته ببویید.
سیاه دانه آنتی بیوتیک سینوزیت وی گفت: سیاهدانه، بازکننده گرفتگیهای بینی و سینوسها است و مخصوصاً اگر با سرکه باشد برای زکام مفید است. این درحالی است که تأثیر درمانی سیاهدانه در سینوزیت در مقالات طب جدید برابر با آنتیبیوتیک بیان شده است. کردافشاری افزود: خوردن تخم کتان به همراه عسل با کمی فلفل سودمند است و مصرف تخم کتان از دیدگاه طب جدید برای آبریزش بینی آلرژیک مفید اعلام شده است. وی تصریح کرد: فردی که دچار سرماخوردگی شده باید از مصرف گوشتهای غلیظ مثل گوشت گاو و گوساله، غذاهای تند، غلیظ، بسیارشور، بسیار ترش، چرب و سرخ کرده، لبنیات، روغن زیاد، نوشیدنیها و غذاهای مولد گاز مثل حبوبات، گردو، پنیرکهنه، سیر و پیاز خام، سبزیهای تند مثل شاهی پرهیز کند. این متخصص طب ایرانی گفت: همچنین مصرف میوههای با طبع سرد و تر مثل پرتقال، نارنگی، سالاد و ماست و مخلفات به همراه غذا، آب یخ، قهوه و کاکائو، شیرینی که در قنادی تهیه میشود، غذاهای آماده و مانده و کارخانهای باید به حداقل برسد. کردافشاری افزود: همچنین بیماران که دچار سینوزیت شدهاند باید کمتر بخوابند مخصوصاً در روز. همچنین بلافاصله بعد از غذا نخوابند. باید هنگام خوابیدن بالش کوتاه باشد و حتیالامکان نباید به پشت بخوابند. بهتر است پیشانی و صورت روی بالش باشد و سر رو به پایین تا ماده از راه بینی خارج شود و به سینه نریزد.
|