کد خبر : 66930
تاریخ : 1403/9/1
گروه خبری : خبر همدان

آیت الله محمدی گلپایگانی در آئین گشایش کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی خواهر دباغ با اشاره به فرمایش رهبر انقلاب:

جایگاه بانو دباغ برابر با شهید است




هگمتانه، گروه خبر همدان: مسؤول دفتر رهبر معظم انقلاب گفت: بانو مرضیه دباغ شخصیتی بود که در دوران مبارزات رنج کشید، صبر کرد و رهبر انقلاب جایگاه ایشان را با شهید برابر دانست.
به گزارش هگمتانه، کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی(خواهر دباغ) با حضور آیت الله محمدی گلپایگانی مسؤول دفتر رهبر معظم انقلاب، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود شالویی رئیس انجمن مفاخر و آثار ادبی در تالار وحدت تهران برگزار شد.
در این آئین آیت الله محمدی گلپایگانی طی سخنانی با تقدیر از دست‌اندرکاران کنگره گفت: تقدیر از یک شیرزن که نه تنها افتخار همدان، بلکه افتخار ایران و جهان اسلام است.
وی ادامه داد: بزرگواری که در کوران مبارزات با پهلوی کم نگذاشت، رنج‌هایی کشید اما دم نزد، صبر کرد و نتیجه صبر را هم گرفت. رهبر معظم انقلاب هم جایگاه ایشان را با شهید برابر دانستند.
محمدی گلپایگانی با اشاره به ایام فاطمیه گفت: ایام حضرت زهرا(س) است، شخصیتی که پیامبر فرمود نامش آسمانی است زیرا در روز قیامت شیعیانش را از جهنم نجات خواهد داد.

شالویی: تجلیل از خانم دباغ تجلیل از همه بانوان انقلابی است
در ادامه این برنامه شالویی رئیس انجمن مفاخر نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه تجلیل از خانم دباغ تجلیل از همه بانوان انقلابی است، گفت: نشست امروز بسیار مهم است تا جایی که با توجه به سخنان رهبری باید نسبت به این بانو توجه بیشتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در مکتب امام(ره)، بانوان نقش مؤثری داشتند و دارند گفت: ما این مفاخر را از دیگر چهره‌ها جدا نمی‌کنیم، تاریخ پرشکوه ما حکایت از حضور بانوانی گرامی و ارجمند دارد. چگونه است که یک بانو در عین مبارزه و فعالیت سیاسی و اجتماعی و اقتصادی به خانه خود برسد، مادری کامل برای فرزند باشد و شوهرداری نیکویی داشته باشد.
شالویی گفت: اینها در مکتبی پرورش پیدا کرده‌اند که مکتب ناب محمدی است و ایمان راسخ، آنها را شجاع بار آورده و به گفته رهبر انقلاب در همدان مردخیز این زن فرمانده سپاه همدان می‌شود.
وی از تولید آثار برای بزرگداشت بانو دباغ خبر داد و گفت: برای بزرگداشت این بانو چند کتاب چاپ شده و قطعات موسیقی هم تولید شده که در تالار وحدت و در همدان اجرا می‌شود. تولید یک فیلم سینمایی هم در دستور کار است.
شالویی گفت: بعد از خانم دباغ بزرگداشت بانو مجتهده امین را در دستور کار داریم و بتوانیم به وظیفه خود به خوبی عمل کنیم.

صالحی: «خواهر دباغ» یار دیرین امام و انقلاب بود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تجلیل از خدمات ارزشمند بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی(خواهر دباغ) گفت: خانم دباغ یار دیرین امام و انقلاب بود.
سیدعباس صالحی پیام رئیس جمهور به این کنگره را خواند که در بخشی از این پیام آمده است: «مجاهدت‌ها و سبک زندگی این بانوی معنوی الگویی ارزشمند است و امروز، نیازمند معرفی چنین الگوهایی به نسل جوان هستیم.»
صالحی گفت: شخصیت جامع خانم دباغ فرآیندی در شخصیت‌سازی داشته است. دو شخصیت، شخصیت محوری هستند. البته ممکن است با فاصله‌هایی اما مؤثر در شخصیت‌سازی بودند. یکی حضرت امام خمینی (ره) بودند و شخصیت دوم، شهید آیت‌الله سعیدی است که شخصیت هم‌مانندی در مسیر انقلاب و نظام بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این دو شخصیت در فضای مرحوم دباغ خیلی تأثیر گذاشتند، تأثیرپذیری‌هایی که ایشان از این دو شخصیت داشتند. پدر ایشان، کتاب‌فروشی در همدان بود به نام ایرانشهر. این‌که تربیت‌یافته چنین پدری است. تحصیلات حوزوی داشت. در هفته کتاب هستیم، ارتباط با کتاب و کتاب‌خوانی در خانواده ایشان جا افتاده است و تربیت ایشان ناشی از همین است. کسی که کتاب و روزنامه بخواند و خانه‌اش محل تدریس و تحصیل باشد.
وی بیان کرد: همسر ایشان نیمه پنهان این زندگی است و تحت‌الشعاع این شخصیت است. شخصیت حاج حسن دباغ شخصیت قابل توجهی است. فردی که توانسته پا به پا بیاید و تحصیلات پنهان و عمیقی داشته باشد که اتصال مرحومه دباغ به حوزه سیاست از طریق ایشان اتفاق می‌افتد.
صالحی گفت: اینکه این شخصیت‌ها در شخصیت مرحومه دباغ چقدر تأثیرگذار بودند قابل تبیین است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از شخصیت مرحومه دباغ به عنوان شخصیت جامع‌الاضداد نام برد و اظهار کرد: این بازخوانی‌ها از جهات مختلف خیلی می‌تواند تأثیرگذار باشد. دفاع مقدس روایت شده و روایت مردانه است که در این میان سهم زنان نیز کمتر نبوده است و این باید تبیین شود.
وی گفت: این حوزه اجتماعی زنان در زمان عملیات و یا دوران انقلاب است. ما به روایت زنانه‌ای از انقلاب و دوران دفاع مقدس نیاز داریم که روایت مرحوم دباغ یک چنین روایتی است. روایت‌ها باید خواندنی و شنیدنی باشد. بازخوانی این‌ها فاصله نسلی را کم می‌کند و به دنبال همین کم کردن فاصله‌ها هستیم.
صالحی افزود: برای نوجوانان و جوانان، زنان و کودکان ما این حرف‌ها شنیدنی است و لازم است گسستی که هست را کم کنیم و از بین ببریم.
رضوانه دباغ فرزند بانو دباغ نیز در این آئین اظهار کرد: عزیزان زحمت کشیدند و ما نمی‌توانیم قدردان ذره‌ای از این زحمات باشیم.
وی با اشاره به توطئه‌های اسرائیل و آمریکا اظهار کرد: شخصی به نام پرویز ثابتی که تربیت یافته اینهاست، با لباس مبدل متواری و به اسرائیل می‌رود و فتنه زن زندگی آزادی یکی از محرکین اصلی آن همین فرد است و می‌خواهد رژیم پهلوی را تطهیر کند و می‌گوید در آن دوران ما شکنجه نداشتیم.
فرزند بانو دباغ گفت: حضرت آقا بنا به ضرورت، جهت و مسیری که زنان ایرانی باید پیش بگیرند، اسوه و الگویی را پیش رویشان قرار داده است.
همچنین در این آئین ضمن رونمایی از چند کتاب درباره مرحوم مرضیه حدیدچی(دباغ) از خانواده و جمعی از مدیران فرهنگی و متولیان امر تجلیل شد.
آئین گشایش کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی(خواهر دباغ) روز چهارشنبه-30 آبان ماه- با حضور آیت الله محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، جمعی از مدیران ارشد فرهنگی و سیاسی کشور و خانواده بانو دباغ در تالار وحدت برگزار شد. در ابتدای این آئین، بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص بانوی مبارز مرضیه حدیدچی پخش شد.
 بانو دباغ یکی از سه نماینده‌ بنیانگذار کبیر انقلاب بود که پیام امام(ره) را به گورباچف رساندند. از او به عنوان مادر انقلاب یاد می‌شود.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/66930