کد خبر : 66109
تاریخ : 1403/8/10
گروه خبری : خبر همدان

70 هزار خانه ناپایدار در 96 محله استان همدان

40 هزار مورد از خانه‌های ناپایدار در شهر همدان



هگمتانه، گروه خبر همدان: معاون بازآفرینی و نوسازی بافت شهری اداره‌کل راه و شهرسازی استان همدان گفت: در استان همدان 70 هزار واحد مسکن ناپایدار در 96 محله وجود دارد که 40 هزار واحد مسکونی آن در شهر همدان است.
به گزارش هگمتانه، محمدرضا باباخانی افزود: بر اساس آخرین آمار این استان بیش از پنج هزار هکتار محدوده بازآفرینی شهری دارد.
وی بیان کرد: در استان همدان 70 هزار واحد مسکن ناپایدار در 96 محله وجود دارد که 40 هزار واحد مسکونی آن در شهر همدان است.
وی تصریح کرد: مساحت بافت فرسوده این شهر 852 هکتار، بافت تاریخی 512 هکتار، سکونتگاه غیررسمی یک هزار و 72 هکتار، روستاهای الحاق شده به شهر 241 هکتار و مساحت کاربری‌های ناهمگون 301 هکتار است.
باباخانی خاطرنشان کرد: سند راهبردی نوسازی و توانمندسازی بافت فرسوده و ناکارآمد شهری یا همان سند بازآفرینی شهری در تاریخ 2 مهرماه 1393 با پیشنهاد وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، وزارت کشور، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شورای عالی استان ها، تصویب شد تا نوسازی بافت‌های فرسوده و احیا بافت‌های تاریخی آغاز شود.
وی ادامه داد: در تاریخ 28 دی ماه سال 1395، محدوده‌های بازآفرینی مراکز شهرستان‌های استان تصویب شد و حالا 9 مرکز شهرستان استان محدوده بازآفرینی دارند و تنها قروه درگزین که پس از این تاریخ به شهرستان تبدیل شده است محدوده بازآفرینی شهری ندارد.
معاون بازآفرینی و نوسازی بافت شهری اداره‌کل راه و شهرسازی استان همدان گفت: بازآفرینی شهری پنج زیرگونه دارد که شامل محدوده ناکارآمد میانی ناهمگون، بافت فرسوده، بافت تاریخی، سکونتگاه‌های غیر رسمی و روستاهای الحاق شده به شهر می‌شود.
وی افزود: بر اساس بند الف ماده 59 برنامه ششم توسعه همه 24 دستگاه عضو ستاد بازآفرینی شهری استان، موظفند که 30 درصد از اعتبارات و منابع مالی خود را در محلات هدف بازآفرینی شهری هزینه کنند.
باباخانی تأکید کرد: با توجه به این بند وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و کشور و شهرداری‌ها مکلفند در طول برنامه نسبت به احیا، بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی و بازآفرینی، سالانه دست‌کم 270 محله در قالب مطالعات مصوب ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بر حسب گونه‌های مختلف (شامل ناکارآمد– تاریخی– سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه‌ای) و ارتقا دسترسی به خدمات و بهبود زیرساخت‌ها با رویکرد محله محور در چهارچوب قوانین و مقررات اقدام کنند.
وی اضافه کرد: تسهیلات و اعتبارات مورد نیاز سهم دولت همه ساله با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و هماهنگی شهرداری‌ها به تصویب ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار می‌رسد و در قالب بودجه سنواتی پیش‌بینی می‌شود و در اختیار دستگاه‌های اجرایی مرتبط و شهرداری‌ها قرار می‌گیرد.
معاون بازآفرینی و نوسازی بافت شهری اداره‌کل راه و شهرسازی استان همدان گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته و بر اساس مصوبه کمیسیون ماده پنج، مصوبه محدوده بازآفرینی همه 32 شهر استان همدان صادر شده است و مردم این 32 شهر می‌توانند از تسهیلات ارائه شده در این طرح برای نوسازی بافت فرسوده استفاده کنند.
مصوبه محدوده بازآفرینی همه 32 شهر استان همدان صادر شده است و مردم این 32 شهر می‌توانند از تسهیلات ارائه شده در این طرح برای نوسازی بافت فرسوده استفاده کنند.
معاون بازآفرینی و نوسازی بافت شهری اداره‌کل راه و شهرسازی استان همدان بیان کرد: بسته‌های تشویقی شهرسازانه در کمیسیون ماده پنج تعریف شده است به طوری که هر شهر استان یک بسته خاص دارد.
باباخانی تصریح کرد: مهمترین امتیازی که به متقاضیان داده می‌شود این است که در برخی از شهرها یک طبقه و در برخی از بلوک شهری 2 طبقه مجوز افزایش ارتفاع تعلق می‌گیرد.
وی ادامه داد: به طور متوسط در کشور از هر واحد فرسوده، تعداد سه واحد مسکونی نوسازی شده تولید می‌شود، اما این آمار در برخی از شهرها به ازای هر واحد 6 واحد نوسازی شده نیز می‌رسد.
وی افزود: دولت 550 میلیون تومان تسهیلات نوسازی کم سود برای واحدهای مسکونی محدوده بازآفرینی شهری در نظر گرفته است که 185 میلیون تومان آن با سود صفر درصد و 365 میلیون تومان آن با سود 18 درصد است.
باباخانی اظهار کرد: کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی از دیگر شرایطی هست که به متقاضیان داده شده تا خارج از نوبت پروانه ساخت خود را دریافت کنند.
به نقل از ایرنا، وی ادامه داد: هزینه پروانه ساخت در شهر همدان دست کم 50 درصد و در شهرهای کوچک 100 درصد تخفیف دارد.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/66109