هگمتانه، گروه خبر همدان: مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: براساس پیشبینیها میزان ماهیان سردابی تا پایان امسال در استان از مرز هفت هزار و 500 تن عبور میکند که در مقایسه با تولید 6 هزار و 900 تنی در سال گذشته حدود 10 درصد رشد خواهد داشت. به گزارش هگمتانه، احمد بختیاری اظهار کرد: استان همدان با داشتن 14 هزار منابع آبی خرد و کلان و بیش از 2 هزار استخر موجود همچنین وجود مراکز تولید بچه ماهی، کارخانجات بسته بندی و فرآوری از شرایط ویژهای برای توسعه آبزی پروری و شیلات برخوردار است. وی با بیان اینکه در حال حاضر کمتر از پنج درصد این منابع به آبزی پروری اختصاص داده شده است،افزود: حدود 520 واحد پرورش ماهی گرم آبی و سردآبی در قالب مزارع منابع آبی طبیعی، نیمه طبیعی و استخرهای دو منظوره در استان فعال است. مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه طبق نقشه راه شیلات و برنامهریزی صورت گرفته رشد تولید آبزیان از اهم اقدامات سازمان جهاد است یادآور شد: به طوری که میزان تولیدات ماهی استان در سال 1410 در استان به مرز 13 هزار تن افزایش مییابد. رهاسازی 9 میلیون قطعه ماهی در مزارع کشاورزی مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: در سال جاری حدود 100 هزار قطعه انواع ماهیان گرم آبی با استفاده از اعتبارات تملک داراییها و مشارکت مردم در استخرهای ذخیره آب و منابع آبی مانند سدهای خاکی رهاسازی شده است. وی همچنین با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از پنج میلیون و 500 هزار قطعه بچه ماهی سردآبی در استخرهای دومنظوره و مزارع سردآبی رهاسازی شده است، گفت: تا پایان فصل رهاسازی این میزان به بیش از 9 میلیون قطعه خواهد رسید. بختیاری گفت: در سال گذشته حدود 22 میلیون بچه ماهی قزل آلا در مراکز حد واسط استان تولید شده که امسال با رشد حدود 10 درصدی به بیش از 25 میلیون خواهد رسید. وی تصریح کرد: بر اساس نقشه راه شیلات با فعالیت مجدد مرکز قزل دانش نهاوند تا پایان سال 1410، تولید بچه ماهی قزل آلا به بیش از 100 میلیون قطعه و تولید تخم چشم زده به مرز 200 میلیون قطعه خواهد رسید. مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی همدان اضافه کرد: در صورت رفع موانع و مشکلات پیش روی شیلات استان از جمله قطع برق چندین ساعته چاهها، کمبود تسهیلات بانکی، گرانی نهادهها و موانع جذب تسهیلات مکانیزاسیون امکان افزایش تولید فراتر از پیشبینی برنامه هفتم و نقشه راه را خواهیم داشت. از آنجایی که استفاده از گوشت ماهی به عنوان یکی از مهمترین منابع تأمین کننده پروتئین سفید نقش مهمی در سلامتی انسانها ایفا می کند، پایین بودن سرانه مصرف آن می تواند زنگ خطری برای مسؤولان درباره ضرورت تأمین سلامت غذایی شهروندان باشد. به نقل از ایرنا، رفع این خلأ جز با اجرای برنامههای عملیاتی، مانند گسترش فرهنگ مصرف ماهی در بین شهروندان به خصوص در مدارس، استفاده از ظرفیت رسانههای گروهی برای افزایش اطلاعات مصرف ماهی در افکار عمومی، پایین آوردن هزینه تولید ماهی، تحویل نهاده با قیمت مناسب، رفع موانع تولید و اعطای وام با سود کم برای پرورش دهندگان ماهی امکان پذیر نیست.
|