کد خبر : 64947
تاریخ : 1403/7/8
گروه خبری : خبر همدان

جانمایی سه نیروگاه خورشیدی جدید با ظرفیت 135 مگاوات در همدان


هگمتانه، گروه خبر همدان: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: سه نیروگاه خورشیدی جدید با ظرفیت 135 کیلووات در این استان جانمایی شد.
به گزارش هگمتانه، سیدمجتبی حسینی با اشاره به اهمیت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در استان همدان اظهار کرد: مراحل اولیه احداث این سه نیروگاه‌ها در استان پیش برده شده است و اراضی آن در مرحله واگذاری است.
این مسؤول اضافه کرد: به زودی عملیات اجرایی این سه نیروگاه خورشیدی توسط بخش خصوصی آغاز خواهد شد.
وی بیان کرد: ایجاد یک شهرک نیروگاه خورشیدی نیز در دست بررسی و پیگیری قرار دارد که پس از انجام اقدامات قانونی و امور زیربنایی به عنوان فرصت سرمایه‌گذاری در اختیار مردم استان قرار خواهد گرفت.
حسینی خاطرنشان کرد: همچنین تعداد سه هزار نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس خانگی با ظرفیت پنج کیلووات هم با اولویت افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی در نظر گرفته شده که متقاضیان می‌توانند در این طرح مشارکت کنند.
****تولید 49 مگاوات برق از انرژی خورشیدی در همدان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان نیز گفت: همدان با داشتن هشت نیروگاه خورشیدی با ظرفیت نزدیک به 49 مگاوات یکی از استان‌های پیشرو در تولید برق از انرژی خورشید محسوب می‌شود.
علی سهرابی بیدار اظهار کرد: از مهمترین اقدامات انجام شده شرکت برق همدان، در راستای جذب سرمایه‌گذاری نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک، تاسیس و بهره برداری تجاری از هشت نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 49 مگاوات است.
وی افزود: نیروگاه‌های خورشیدی به عنوان منبع انرژی، نقش بسیار مهم و کلیدی در تولید انرژی پاک و پایدار دارند.
وی با بیان اینکه اهمیت این نوع نیروگاه‌ها به دلیل تجدیدپذیر و پایدار بودن، کاهش هزینه ها، سازگاری با محیط زیست اشتغال‌زایی و توسعه فناوری و استقلال انرژی است، تصریح کرد: امروز دستاوردهای شرکت توزیع برق استان در زمینه احداث نیروگاه‌های مقیاس کوچک چشمگیر است که این دستاوردها نه تنها نمایانگر پیشرفت‌های فنی و مهندسی است، بلکه نقش مهمی‌در توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست دارند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به اینکه توسعه زیرساخت‌ها نیز یکی از دستاوردها محسوب می‌شود، گفت: هم‌زمان با ابلاغ نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک در سال 1395، اقدامات لازم در این شرکت برای جلب سرمایه‌گذاری نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک انجام شد و با پیگیری‌های مداوم، نخستین نیروگاه هفت مگاواتی کشور در همان سال مورد بهره برداری قرار گرفت و تاکنون نیز جذب سرمایه‌گذاران در دستور کار است.
وی ادامه داد: نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک استان همدان شامل 6 نیروگاه با سرمایه‌گذاری خارجی به مجموع ظرفیت 46.9 و 2 نیروگاه با سرمایه‌گذاری ایرانی به ظرفیت 2 مگاوات است.
سهرابی بیدار تصریح کرد: در راستای تشویق مشارکت مشترکان دارای انشعاب برق نیز در استان، شرکت توزیع نیروی برق با انعقاد قرارداد خرید تضمینی 20 سال با مشترکان به نمایندگی از سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی(ساتبا) است.
وی ادامه داد: نیروگاه‌های خورشیدی برای کمک به ناترازی تولید و مصرف در اوج بار تابستان امسال وارد مدار تولید شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: برای رفاه حال خانواده‌های عشایر استان و دسترسی به انرژی برق، تاکنون تعداد قابل توجهی سامانه قابل حمل خورشیدی به آن‌ها تحویل شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به ظرفیت همه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک بهره برداری شده در کشور، نزدیک به پنج درصد از کل نیروگاه‌های تجدیدپذیر بهره برداری شده در کشور سهم استان همدان است، گفت: سهم نیروگاه خورشیدی استان نیز نسبت به همه نیروگاه‌های خورشیدی بهره‌برداری شده در کشور برابر 11 درصد است.
سهرابی بیدار با اشاره به اینکه با توجه به هم‌زمانی پیک تولید نیروگاه‌های خورشیدی با اوج بار شبکه سراسری، این نیروگاه‌ها نقش بسزایی در تولید برق در اوج بار شبکه دارند، گفت: تاکنون چهار نیروگاه مقیاس کوچک گاز سوز با محوریت تأمین بار مراکز صنعتی با مجموع ظرفیت 17.7 مگاوات در استان راه اندازی و بهره برداری شده است.
به نقل از ایرنا، وی با بیان اینکه چشم‌انداز ما بر افزایش بهره وری، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تجدیدپذیر تمرکز دارد، خاطرنشان کرد: با ادامه این تلاش‌ها و با همت همه کارکنان و همکاری با سرمایه‌گذاران در این حوزه، اعتقاد داریم که می‌توانیم به اهداف پایدار و موفقیت آمیزی برای توسعه پایدار انرژی خورشیدی در استان برسیم.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/64947