کد خبر : 63552
تاریخ : 1403/5/22
گروه خبری : خبر همدان

در نهمین کمیسیون صادرات غیرنفتی و بازرگانی مطرح شد:

بررسی دستورالعمل رفع تعلیق کارت‌های بازرگانی دارای تعهد ارزی



هگمتانه، گروه خبر*: نهمین کمیسیون صادرات غیرنفتی و بازرگانی برگزار و در آن بر بررسی دستورالعمل رفع تعلیق کارت‌های بازرگانی دارای تعهد ارزی تأکید شد.
به گزارش هگمتانه، نهمین کمیسیون صادرات غیرنفتی با موضوع بررسی دستورالعمل رفع تعلیق کارت‌های بازرگانی دارای تعهد ارزی با حضور نایب رئیس اتاق بازرگانی و اعضای این کمیسیون برگزار شد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی همدان در این نشست به بیان دستورالعمل و بخشنامه‌های جدید سازمان توسعه در رابطه با رفع تعلیق کارت‌های بازرگانی پرداخته و گفت: در این دستورالعمل آمده است؛ آن دسته از بازرگانانی که در سال گذشته درصد بازگشت از ارز صادراتی آنان زیر 60 درصد بوده است، توسط اداره صمت هر استان به جز مواردی که بازگشت ارز صفر دارند رفع تعلیق می‌شوند.
خیرا... اسدی افزود: تعلیق کارت‌های بازرگانی صرفاً برای بخش صادرات و واردات به صورت مجزا امکان‌پذیر است و براساس بخشنامه جدید سازمان توسعه تجارت ایران از این پس کارت‌های بازرگانی که به دلیل عدم رفع تعهد ارزی تعلیق می‌شوند صرفاً در بخش صادرات اجازه فعالیت ندارند و می‌توانند در بخش واردات به فعالیت خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: طبق اعلام کنفدراسیون صادرات ایران، گمرک با تکمیل سامانه‌های خود، امکان تعلیق بخش صادرات کارت‌های بازرگانی را فراهم آورده و فعالان اقتصادی امکان استفاده از کارت بازرگانی خود در بخش واردات را به منظور رفع تعهد ارزی خواهند داشت.
اسدی تصریح کرد: لذا مهلت سه ماهه موضوع مصوبه کارگروه بازگشت ارز بر اساس تاریخ صدور پروانه صادراتی برای هر کوتاژ صادراتی متغیر خواهد بود. بدیهی است با توجه به ضرورت رعایت قانون یاد شده، این مهلت شامل پروانه‌های صادراتی فروردین ماه ١٤٠2 نخواهد بود و مهلت استفاده پروانه‌های صادراتی سایر ماه‌های سال ١٤٠2 از این مهلت با رعایت سقف ١٥ ماه موضوع قانون، متغیر خواهد بود.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی همدان با اشاره به اینکه 90 درصد مشکلات صادرکنندگان و تولیدکنندگان به دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های زائد برمی‌گردد، اظهار کرد: براساس تازه‌ترین مصوبات دولت صادرکنندگان تا پایان مهرماه سال جاری برای رفع تعهدات ارزی سال 1402 مهلت دارند.
اسدی با اشاره به پایان یافتن مهلت ایفای تعهد ارزی حاصل از صادرات سال 1402 در پایان 31 تیرماه تصریح کرد: بر اساس مفاد تبصره (6) بند (ح) ماده 2 مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مهلت رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان حداکثر یک سال و شرایط تمدید آن حداکثر به میزان ٣ ماه (مجموعا ١٥ ماه) تعیین شده است.
وی درخصوص پیگیری مصوبات جلسه قبل در رابطه با سامانه تجارت برای پذیرش 5 ساله شدن مجوزهای تولیدی، کشاورزی و صنفی با عنوان تولید در فرایند اخذ کارت گفت: مجوزهای خاص 5 ساله برای مجوزهای صنفی‌، کشاورزی و مجوزهای پروانه بهره‌برداری نیرو، ارشاد و... قابل قبول شده است.
در ادامه باقرزاده، کارشناس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت با بیان اینکه مهلت پرداخت دیون ناشی از تعهد ارزی ناشی از صادرات سال 97 تا پایان آذرماه اعلام شده است، افزود: جهت رفع تعهد ارزی سال 97 مقرر شد که مصالحه ریالی صورت گیرد بدین ترتیب به ازاء هر یورو صادرات 550 تومان برای واحدهای تولیدی و 750 تومان برای واحدهای تجاری تعیین گردیده است که بازرگانان از این فرصت ایجاد شده برای رفع تعهد ارزی باید استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه مشکلات کارت‌های بازرگانی موجب شده که از کارت‌های غیر برای صادرات استفاده شود، اظهار کرد: یکی از دلایلی که صادرات همدان از استان‌های دیگر انجام می‌شود استفاده از کارت‌های غیر برای صادرات کالاست و همین امر موجب شده آمار صادرات از استان‌ همدان بسیار کاهش پیدا کند.
باقرزاده در ادامه به بیان بخشنامه اخیر دولت درخصوص واردات خودرو پرداخت و گفت: از جمله شرایط واردات خودرو می‌توان به دریافت مجوزهای سازمان ملی استاندارد برای خودروهای دست دوم وارداتی، ممنوع بودن واردات خودروهای بیش از 2500 سی‌سی، دارا بودن عمر خودرو وارداتی کمتر از 5 سال و بیشتر از 3 سال، ارائه ضمانت خدمات پس از فروش شرکت‌های واردکننده، اجازه ورود به گمرکات کشور نداشتن خودرو بدون ثبت سفارش و... است که در این زمینه فعلاً اقدام خاصی صورت نگرفته است.
وی به کنترل سقف اعتباری و تعهد ارزی صادراتی بازرگانان اشاره کرد و افزود: در سامانه طبق فرمول سقف اعتباری و تعهد ارزی صادراتی بازرگانان صادرات انجام می‌شود و سقفی برای صادرات تعریف شده است. که در این راستا با کارت‌های بازرگانی در سال 1403 سقف ثبت سفارش واردات 100 هزار دلار تعریف شده است و منوط به اینکه بدهی‌ها پرداخت شود این سقف باز می‌شود.
باقرزاده یادآور شد: در گذشته برای کلیه کالاها امکان ثبت سفارش موجود بود ولی در حال حاضر 4 هزار عنوان کالا برای واحدهای تولیدی و 3 هزار عنوان کالا برای واحدهای تجاری عنوان کردند که فقط این کالاها را می‌توانند ثبت سفارش واردات انجام دهند.
وی در ادامه با اشاره به شرایط واردات افزود: در صورتی که کارت بازرگانی تجار دارای اعتبار باشد، کالای وارداتی جزء این اقلام وارداتی باشد و تعهد ارزی آن برای سال 1402 باشد می‌توانند واردات کالا انجام دهند.
باقرزاده در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: کنترل سیستمی سهمیه تولید و بازرگانی ماشین‌آلات برای سایر محل‌های تأمین ارز به صورت سامانه‌ای انجام می‌شود. مستثنی شدن ثبت سفارش‌های دارای تخصیص ارز از بررسی سامانه‌ای سهمیه واردات از تاریخ اول مهرماه 1402 تا 23 تیرماه 1403 بوده، تخصیص ارز داشتند.
شیرویه جعفری‌نسب نیز در این نشست توصیه‌هایی به صادرکنندگان اعلام و گفت: از ثبت‌نام در سامانه امور مالیاتی و پایانه‌های فروشگاهی دریغ نورزید چرا که در صورت ثبت نام نکردن، مشوق‌ها از بین می‌رود. طبق آمار تعداد کثیری از اشخاص حقوقی و حقیقی ثبت‌نام نکردند و اگر ثبت‌نام صورت نگیرد نمی‌توانند از معافیت‌های مالیاتی استفاده کنند.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/63552