کد خبر : 63375
تاریخ : 1403/5/17
گروه خبری : خبر همدان

گزارش هگمتانه به‌مناسبت روز خبرنگار:

راوی روشنایی

به اعتبار قلم ایستاده‌ایم تا نور هماره بتابد ما در صف اندیشه‌های بشر، تلنگر انسانیتیم، پشتوانه اعتماد و دانایی

هگمتانه، گروه خبر همدان: تو را می‌نویسیم تا بخوانندت، تا بدانند روزگارت را، دردها و لبخندهایت را، امیدها و ناامیدی‌هایت را، رکوردها و جوشش‌هایت، عبورها و ماندن‌هایت، گلایه‌ها و تلخی‌هایت را...
تو را می‌نویسیم تا صدایت شویم، دغدغه‌هایت را فریاد بزنیم، به تصویر بکشیم رؤیاهایت را، راوی لحظه‌هایت باشیم و فراتر از تمام مرزهای دنیا، بگوییم عدالت زنده است،‌ کسی هست که فریاد بزند حقیقت را، کسی هست که نگاه معصومانه انسانیت را میان خواب‌های تاریک بشر بیدار کند، بگوییم هنوز دیوارها آنقدر بلند نشده‌اند که راهی به آن‌سویشان نباشد، که ما نتوانیم پنجره‌ای بگشاییم به روزگارمان. هنوز آسمان در پس این هیمنه غبار، آبی است، آفتابی است، سرشار از نور است.
ما راویان روشنایی هستیم، پژواک بی‌امان راستی و حقانیت، ما به اعتبار قلم ایستاده‌ایم تا نور هماره بتابد، تا نشکند بال پرنده، تا خم نشود قامت درخت، ما ایستاده‌ایم تا مرداب‌ها خوابشان پر شود از عبور، تا رودها جاری شوند، ما ایستاده‌ایم کمان‌کشیده به جاودانگی آرش، به قداست ایمان.
ما را از این فسون دنیازده غفلت باکی نیست، از این سیلاب‌های وحشی، طوفان‌های پی‌در‌پی، ما را هراسی نیست. ما در این تلاطم گرداب‌ها به شعور «ن و القلم و ما یسطرون» ایستاده‌ایم؛ چون کوه، چون الوند پرحماسه، ایستاده‌ایم تا قراویز و مرصاد.
ما تکرار آزادگی و ایمانیم، تکرار تمام حق در برابر تمام باطل، ما تکرار سرپنجه آفتابیم بر انجماد انسانیت. و این دنیا با ماست که خواب ظلم را درهم می‌شکند و راه می‌گشاید به دورانی بهتر.
امروز و در این دنیای غافل از مهربانی، ما کوله‌مان سنگین‌تر از همیشه بر دوش، گام‌هایمان استوارتر از همیشه، هوشیارتر و ایستاده‌تر، معنای آگاهی و بصیرتیم.
ما در صف اندیشه‌های بشر، تلنگر انسانیتیم، پشتوانه اعتماد و دانایی.
و اینک در روزی به نام خبرنگار، می‌خواهیم برای شما از خودمان بگوییم برای شمایی که همواره واژه حرف‌هایتان بوده‌ایم، کلمات و داستان‌های بودنتان را زندگی کرده‌ایم و امروز می‌گوییم تا بخوانید لحظه‌های مارا و مهرتان خستگی یک سال تلاش را به جانمان نوش کند. بدانید که اگر ایستاده‌ایم به مهر شماست و به شوق ترنم خنده‌هایتان و نغمه خوش همراهیتان.
به‌مناسبت 17 مرداد سالروز شهادت شهید محمود صارمی، روزنامه هگمتانه با تعدادی از فعالان رسانه استان گفت‌وگو کرده است که در زیر می‌خوانید:

  صادقیان: صداقت اولین لازمه حرفه خبرنگاری
حسین صادقیان از فعالان عرصه رسانه و مدیرعامل مجمع فعالان رسانه‌های انقلاب اسلامی استان همدان در گفت‌وگو با ما ضمن تبریک روز خبرنگار با بیان اینکه حرفه خبرنگاری سه لازمه دارد، اظهار کرد: اولین مؤلفه صداقت است که ضرورت دارد فرد برای کسب و حفظ آن اقدام به خودسازی و تداوم آن داشته باشد تا بتواند بی‌غل‌و‌غش مسائل را منتقل کند. دومین مؤلفه نیز این است که اطلاع کافی از جنبه‌های مختلف واقعه که به‌عنوان خبر منتقل می‌کند داشته باشد و سوم اینکه با زبانی توانا و قلمی گویا بتواند خبر را به مخاطب برساند.
وی با این توضیح که خبرنگار قطعا باید به‌طور چند‌وجهی و منظومه‌ای به وقایع بنگرد و اذهان مخاطبین را امانتی نزد خود بداند که اعوجاج در آن خیانت به امانت است، افزود: خبرنگار باید مراقب و هشیار باشد و بداند در اطراف او چه می‌گذرد.
صادقیان درباره بهترین و تلخ‌ترین تیتر خبری خود نیز گفت: فکر می‌کنم بهترین تیتری که برای یادداشت زدم «حقوق بشر آمریکایی جایی برای زنان باشرف غزه ندارد» بود و البته بیشتر به این مهم واقف شدم که گاهی در یک جمله حتی کوتاه می‌توان انبوهی از معانی را به ذهن مخاطب متبادر کرد (حقوق بشر {آمریکایی + زن + عفت، حیا و شرف}) چون همین نهاد از کاه به نفع خود به حمایت ابزاری کوه می‌سازد و کوه خیانت‌های هم‌پیاله‌اش به زنان در غزه را به هیچ انگاشته و وارد هیچ‌گونه مخالفت عملی نمی‌شود!

نوروزی: به امید روزی که همه رسانه‌ها تیتر بزنند «آن مرد آمد»
مدیر مسؤول خورشید غرب نیز در این گفت‌وگو با بیان اینکه خبرنگاری تابش رسالت انبیاست که به عده‌ای خاص داده می‌شود اظهار کرد: همانگونه که خدای باری‌تعالی قرآن را برای راهنمایی بشر نازل کرد اگر مؤمنانه از آن بهره بگیریم به صراط مستقیم رهنمون خواهیم شد اما اگر بهره‌برداری شیطانی شود، در گمراهی و ذلالت غرق می‌شویم.
خسرو نوروزی درباره الزامات کار خبرنگاری گفت: لازمه حضور اصحاب رسانه و خبر در این شغل خطیر که همواره بین دو مقوله حق و باطل، عدل و ظلم و آگاهی‌بخشی و ظلمت حرکت می‌کنند، در وهله اول تعهد به کار و در مرحله بعد آگاهی و به روز و به هنگام بودن است تا با اتکا بر دانش و اطلاعات قدرت تحلیل و آگاهی‌بخشی را داشته باشد و با شهامت کسب شده از تعهد کاری، رهنمون جامعه هدف باشد.
این فعال رسانه‌ای درباره بهترین و تلخ‌ترین تیتر خبری نیز بیان کرد: بهترین خبرها که متأسفانه در بین انبوه خبرسازی‌های غول‌های رسانه‌ای گم می‌شود، پیروزی‌های معنوی در قلب بلاد کفر است که خیل عظیم تشنگان حقیقت به اسلام ناب محمدی می‌گروند، و بدترین آنها توحش رژیم کودک‌کش اسرائیل با بیش از 40 هزار شهید است که جامعه بین‌المللی و خصوصا دولت‌های به اصطلاح مسلمان خفه شده‌اند! این دوگانگی شفاف و تقابل حق و باطل در گستره زمین تکلیف را روز‌به‌روز روشنتر و صف‌ها را جدا می‌کند. به امید روزی که همه رسانه‌های حقیقت‌جو تیتر بزنند « آن مرد آمد ».

  زنداسرار: همکاران پرتلاشم در روزنامه‌ هگمتانه به معنای واقعی رسالت روزنامه‌نگاری را انجام می‌دهند
رضا زند اسرار مدیر عامل خانه مطبوعات استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار هگمتانه در این خصوص گفت: ابتدا روز خبرنگار را خدمت همه خبرنگاران سخت‌کوش پرتلاش و مظلوم در رسانه‌ها تبریک عرض کنم.
همچنین تقدیر و تشکر دارم از همکاران پرتلاش‌ و سختکوش خودم در روزنامه‌ هگمتانه که به معنای واقعی رسالت روزنامه‌نگاری را انجام می‌دهند.
زند اسرار افزود: در جواب سؤال اول باید عرض کنم کار خبر و خبرنگاری به معنای واقعی عقش و علاقه‌ای است که اگر وجود نداشته باشد به هیچ عنوان نمی‌توان در این حرفه دوام آورد، چراکه از نظر مالی و اقتصادی واقعا با دیگر مشاغل قابل‌ مقایسه نیست و تنها عشق، علاقه و ایثار است که باعث می‌شود یک فرد در حرفه خبرنگاری بتواند استقامت کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دنیای اطلاع‌رسانی در حال پیشرفت است خبرنگاران و رسانه‌ها باید خودشان را به فناوری‌های روز دنیا و علم جدید آشنا کنند چرا که لازمه موفق بودن رسانه و خبرنگاری همگام بودن با علوم روز دنیا و فناوری‌های آن است و این آشنایی به روز باعث خواهد شد در امر اطلاع‌رسانی و جذب مخاطب پشرفت کنند.
زنداسرار افزود‌: متأسفانه یا خوشبختانه همه لحظات خبری دارای خبرهای خوب و بد است که بهترین خبر برای بنده اجرایی عملیات و عده صادق بود.

 شهابی: خبرنگاری تنها عشق می‌خواهد
الهام شهابی مدیر مسؤول پایگاه خبری مغرب و همدان امروز نیز در این گفت‌وگو اظهار کرد: با 17 سال کار در عرصه خبر و رسانه می‌توانم بگویم با توجه به مشکلات امروز برای خبرنگاران که از جنبه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، امنیت شغلی و سایر موارد وجود دارد، کار خبرنگاری تنها عشق می‌خواهد و یک خبرنگار باید به این باور برسد که پل ارتباطی بین مردم و مسؤولان بوده و صدای آنها است.
وی با این توضیح که حرفه خبرنگاری آن هم در دنیای امروز که به دنیای اطلاعات مشهور است، بسیار سخت، پرچالش و با استرس بالا است گفت: گاهی شرایط به گونه‌ای است که تشخیص درست از نادرست و حق از باطل آنقدر پیچیده می‌شود که کار را سخت‌تر کرده و فشار بسیار بر خبرنگار وارد می‌شود و اینجاست که خبرنگار با هوشمندی و ذکاوت خود و داشتن منابع متعدد باید راستی و حق بودن را دریابد و آن را با قلم خود و خلاقیتش منتشر کند.
شهابی عنوان کرد: آنچه در حرفه خبرنگاری بسیار اهمیت دارد رعایت اصل بی‌طرفی و عدم قضاوت عجولانه است. اگر خبرنگار صداقت و اخلاق رسانه‌ای را همیشه سرلوحه خود قرار دهد اطمینان و اعتماد هم به دنبالش حاصل می‌شود و این خود زمینه موفقیت را ایجاد می‌کند.
وی در ادامه سخنان خود درباره بهترین تیتر و تلخ‌ترین تیتر خبری خود در یک سال گذشته نیز مطرح کرد: بهترین تیتری که برای خبر زدم تیتر، «بازسازی سینما کانون همدان کلید خورد.» در مورد سینما کانون همدان بود که بعد از سال‌ها تعطیلی بازسازی آن کلید خورد و بدترین تیتر هم در مورد شهادت آیت‌الله رئیسی بود.

 میرزایی: خبرنگار باید با ایدئولوژی و عقیده خود وارد عرصه خبر شود
حبیب میرزایی، سرپرست خبرگزاری مهر در استان همدان هم در گفت‌وگو با خبرنگار هگمتانه به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار گفت: اینکه می‌گوییم خبرنگاری عشق و ایثار است کاملاً درست است.
وی ادامه داد: خبرنگاری اگر همراه با آگاهی، به‌روز‌رسانی، عمق در نگاه و معرفت نباشد، فرد دچار چالش شده و آن را رها می‌کند در واقع رسانه و یا همان خبرنگاری به طور جدی باید براساس ایدئولوژی و عقیده فرد انتخاب شده باشد و اگر این‌گونه نباشد خبرنگار نمی‌تواند به هدف خود برسد.
میرزایی در خصوص چند رسانه‌ای شدن فضای کنونی، نیز ابراز کرد: به نظر بنده چند رسانه‌ای شدن کمک بهتری را به فضای رسانه می‌کند تا قبل از این رسانه به صورت مکتوب بود و تولید محتوا در فضای مکتوب یا نوشتاری محدودیت داشت، اما اکنون محدودیت وجود ندارد و می‌توان از چند طریق خبر را به مخاطب رساند.
وی اضافه کرد: اما در این میان سواد رسانه‌ای نکته‌ مهمی است که باید به آن توجه کرد، رسانه پل ارتباط بین مردم و مسؤولان است و در واقع رسانه باید این توانمندی را به مردم بدهد تا بتوانند خبر شبهه‌دار را از خبر واقعی تشخیص بدهند.
این فعال رسانه‌ای در ادامه گفت‌وگو در پاسخ به این سؤال که بدترین و بهترین تیتری که زده‌اید یا شنیده‌اید کدام است، گفت: سؤال سختی است اما تیترهایی که در مورد حل شدن مشکل آب همدان و یا مشکل مسکن همدان زدیم بسیار مسرت‌بخش بود و یا حتی تیترهای مطالبه‌گرایانه که کار می‌شود و مردم از آن رضایت دارند بسیار حس خوبی دارد.
میرزایی اظهار کرد: شهادت رئیس جمهور آیت‌الله رئیسی هم می‌توانم بگویم بدترین تیتری بود که شنیدم و زدیم و چون با زندگی وی آشنایی داریم این خبر برایم تلخ بود.

مطهری: خبرنگار توانا می‌تواند در فضای چند‌رسانه‌ای کار کند
احسان مطهری یکی از فعالان رسانه‌ای که از سال 1377 وارد عرصه خبر و رسانه شده است نیز در گفت‌وگو با ما اظهار کرد: خبرنگار همچون زنبور عسل است و ممکن است که از دیدگاه برخی خیلی تند و تیز باشد اما همان‌طور که زنبور عسل فواید بالایی دارد و می‌تواند عسلی به آن شیرینی را تولید کند، خبرنگار هم همین است، البته برخی مدیران و مسؤولان فقط تندی و تیزی آن را می‌بینند.
وی در ادامه و در خصوص چند‌رسانه‌ای شدن فضای رسانه گفت: زمانی در کلاس درس فریدون صدیقی، این استاد می‌گفت که شغل روزنامه‌نگاری و خبرنگاری امنیت شغلی ندارد اما امنیت حرفه‌ای دارد، یعنی اینکه خبرنگار به دلیل توانایی که دارد می‌تواند در هر رسانه‌ای کار کند.
مطهری بیان کرد: امروز که شرایط متفاوت شده است، خبرنگار می‌تواند وابسته به رسانه هم نبوده و شخص‌محور باشد و با مهارت و توانایی که دارد در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در حوزه‌های مختلف فعالیت کند اما این به شرطی است که توانایی و مهارت لازم را داشته باشد و اطلاعات خود را به‌روزرسانی کند.
مطهری در ادامه گفت‌وگوی خود اظهار کرد: اولین تیتری که کار کردم در خصوص گلدکوئیست بود که به عنوان تیتر یک در روزنامه کیهان کار شد و هیچ‌وقت آن را فراموش نمی‌کنم و برایم جذاب بود.
وی عنوان کرد: بدترین و بهترین تیتری که زده‌ام را خاطرم نیست اما اینکه خبرنگار می‌تواند با زدن یک تیتر و خبر خروجی و نتیجه آن را ببیند بسیار خوشایند و لذت‌بخش است.

مرادی‌صالح: خبرنگاری حرفه مقدسی است
اعظم مرادی‌صالح، خبرنگار فعال رسانه که از سال 88 کار خود را در حوزه خبر شروع کرده است، هم در گفت‌وگو با خبرنگار هگمتانه گفت: خبرنگاری حرفه مقدسی است؛ چراکه خبرنگار باید صادق و امانت‌دار باشد و در انعکاس اخبار و اتفاقات رعایت امانت‌داری را بکند.
وی اضافه کرد: طبق فرمایشات رهبری، وظیفه خبرنگار در شرایط کنونی امیدآفرینی است.
مرادی تصریح کرد: در واقع خبرنگار می‌تواند فرهنگ‌سازی کند و با قلم خود می‌تواند به مخاطب بگوید که به چیز فکر کند، به عنوان مثال با بیان زندگی شهدا راه شهدا را به مردم نشان بدهد و زمینه‌ساز ظهور امام زمان(عج) باشد.
وی گفت: من در حوزه شهدا کار می‌کنم و بارها تأثیرگذاری بیان زندگی‌نامه شهدا و وصیت‌نامه آنها را دیده‌ام همین چند وقت پیش بود که چاپ زندگی شهید نوجوان امیر امیرگان در روزنامه هگمتانه باعث شد که تعدادی از نوجوانان با زندگی این شهید آشنا بشوند و بر روی آنها تأثیرگذار بود.
وی در مورد فضای چندرسانه‌ای هم اظهار کرد: آنچه که در این فضا مهم است سواد رسانه‌ای است اینکه خبرنگار حرفه‌ای هر مطلبی را با هر جهت‌گیری منتشر نکند و هدف و مقصود مطلب را تشخیص بدهد.

عنایتی: خبرنگاری با جوهر عشق و قلم
سولماز عنایتی، خبرنگار خبرگزاری فارس هم در گفت‌وگو با خبرنگار هگمتانه گفت: دفترچه خبرنگاران پر است از خاطرات که کتاب می‌خواهد برای ثبت و ضبطش، یادگاری‌هایی که توامان با اشک است و دل‌خوشی‌هایی که حتی یادآوریشان هم خنده می‌نشاند روی لب.
کم از قصه هزار و یک شب ندارد، همان قدر گفتنی و جذاب؛ روزی خندان بالای عرش سیر می‌کنند و روزی دیگر غمین لچک ترنج‌های لاکی خانه را سی می‌کنند، این جزو جدانشدنی حرفه خبرنگاری است.
گواه خاطرات خوش خبرنگاری اما؛ موفقیت‌هایی است که از برای مردم به ثمر می‌نشیند و دعای خیری‌ است که بدرقه راه خبرنگار می‌شود. از شنیدن صدای پای آب در بحبوحه بی‌آبی شهر تا غوغای ورود شهدای تازه تفحص شده، تب تاب خبرنگاری یادگاری می‌شود روی طاقچه دل.
و اما حال و روز خبرنگاران که اگر با جان و دل و عشق پای کارشان باشند خوب است و تعریفش می‌شود یک کارِ قشنگ حال خوب کن.
وقتی صلاة ظهر زیر تابش آفتاب عالم‌تاب خیابان گز کنید تا به مقصود برسید و مصاحبه‌ای از قهرمانان بی‌نام و نشان شهر بگیرید و با کلمات بیارایید و با چند عکس موبایلی تزیین و صفحه خبرگزاری را مزین به قهرمانان کنید حالتان خوب است.
خبرنگاران با جوهر عشق و قلم، با زیرنویس نگاه‌های پر آرزو، با فریاد آدم‌های بی‌صدا، با اشک چشم‌های به آب افتاده و با تلاش برای نجات جان‌ها کار می‌کنند و می‌ایستند و دم از خستگی نمی‌زنند؛ باشد که در گرماگرم قلم، نفس زدنشان مقبول افتد.

عباسی صالح: خبرنگاران، خبرنگاری را فراتر از یک حرفه می‌دانند
زهره عباسی صالح، خبرنگار روزنامه هگمتانه هم در گفت‌وگو با خبرنگار هگمتانه گفت: با سلام و تبریک روز خبرنگار به تمام همکاران محترم و دوستان عزیز باید گفت که خبرنگاران، خبرنگاری را فراتر از یک حرفه می‌دانند و بر این باورند گره‌گشایی از مشکلات مردم که برخی مواقع به دنبال گزارش‌های آنها، صورت گرفته مهمترین جذابیت شغلشان است.
همین‌که خبرنگار تا آخرین لحظه تلاش خود را به کار می‌گیرد تا مشکل یک کارگر یا یک بیمار، یک جوان در شرف ازدواج، یک سالمند و از کارافتاده، یک زن بی‌سرپرست یا بد سرپرست، یک دختر جوان، یک معلم، یک پرستار و... حل شود و تا آخرین لحظه پیگیر امور است یعنی خداوند به واسطه شغلش به او عنایت خاصی فرموده و وسیله‌ای برای حل معضلات و مسائلی قرار داده که باید از این فرصت استفاده کرد.
سوال بعدی در مورد رویکرد ما خبرنگاران در مقابل دنیای چند رسانه‌ای است که باید گفت با گذشت زمان در کنار انتشار اخبار از طریق روزنامه‌های کاغذی فضاهای وب و مجازی که فاصله زمانی بین وقوع یک خبر تا انتشار آن، کاهش بیشتری یافته است، به دنیای خبر اضافه شده و در این عرصه خبرنگار باید هر لحظه آماده واکنش و اطلاع‌رسانی باشد، به نحوی که سرعت، دقت، قدرت تحلیل و تصمیم‌گیری آنی را سرلوحه کارش قرار دهد و همچنین قدرت این را داشته باشد که برای مخاطبانی که گفت‌وگوی رو در رو در فضای وب دارند، پاسخ قانع‌کننده بدهد و در همان حال تفسیرهای دقیق و به روزی ارائه داده باشد.
امروز فضای چندرسانه‌ای نشان می‌دهد اگر نتوانیم به آن پیشرفت و به روز رسانی اطلاعات برسیم قطعا از قافله رسانه‌ای عقب خواهیم ماند.
در خصوص سؤال بعدی ابتدا به بهترین تیتر و شیرین‌ترین خبر برای استان همدان اشاره کنم که انتقال آب از سد تالوار به همدان باعث شد پس از سال‌ها مشکل تأمین آب همدان حل شود و این را ما خبرنگاران که سال‌ها تمام مراحل انتقال آب را لحظه به لحظه رصد می‌کردیم و سعی داشتیم زودتر کار انجام شود و مردم شیرینی آن را بچشند، شیرین‌تر بود.
اما تیتری که همه ما را ناراحت کرد شهادت رئیس جمهور محترممان، آیت‌الله رئیسی بود که متأسفانه ایشان را در سانحه هوایی از دست دادیم.

کاظمیان: رسانه‌ها حریت را قانون اول و آخر حرفه خود بدانند
صفورا کاظمیان دبیر تحریریه روزنامه هگمتانه نیز سخنان خود را با اشاره به بهترین تیتر و تلخ‌ترین تیر طی امسال آغاز کرد و افزود: هرچند هنوز تلخی تیتر خشکیدن سد اکباتان از ذهنم پاک نشده اما خوشبختانه امسال خبر مسرت‌بخش سرریز سد اکباتان منتشر شد. در کنار آن اخبار تلخی ازجمله شهادت شهدای خدمت را منتشر کردیم که شرایط ویژه‌ای را برای کشور رقم زد و رسانه‌ها نیز پس از انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری دو دور انتخابات ریاست جمهوری را پوشش دادند که در نوع خود اقدامی جهادی محسوب می‌شود؛ چراکه تلاش برای بالابردن مشارکت در انتخابات وظیفه سترگی است.
وی درباره جریان‌سازی‌های روزنامه هگمتانه افزود: یکی از مهمترین اولویت‌های ما در روزنامه هگمتانه، پیگیری مجدانه موضوعات مرتبط با زندگی مردم استان تا رسیدن به نتیجه است و در این راه بارها رسانه مردمی شده‌ایم که صدای آنها برای بیان مشکلاتشان ضعیف بود؛ مثل روستاییان کوزره وقتی آب نداشتند یا روستاییان دهفول وقتی مسموم شده بودند.
کاظمیان بیان کرد: در همین راستا می‌توان به مبحث ترافیک، موقوفه شاهزاده حسین(ع) و لیتیوم اشاره کرد که هگمتانه به نفع شهروندان به جد پیگیر آنهاست.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد همه رسانه‌ها با پیروی از سرور آزادگان عالم، حریت را قانون اول و آخر حرفه خود بدانند.

زهره‌وند: جامعه‌ای آگاه‌تر و روبه رشد با حمایت از خبرنگاران به دست میاد
سمیه زهره‌وند دیگر خبرنگار روزنامه هگمتانه نیز در گفت‌وگو با ما با بیان اینکه این روز را خدمت همه همکارانم به‌ویژه همکاران عزیزم در روزنامه هگمتانه تبریک و شادباش می‌گویم گفت: ضمن درود بر تمامی عزیزانی که حرمت قلم و آگاهی را پاس می‌دارند،‌ امیدوارم همه ما بتوانیم بنا به ‌فرموده پیامبر اکرم(ص) حق را بگوییم و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت‌گری نهراسیم؛ و مدیران نیز با انتقادپذیری اجازه دهند که خبرنگاران کار در این عرصه را مشتاقانه‌تر دنبال کرده و دلسرد نشونند و بتوانند با ابزار رسانه، دنیا را به جای بهتری برای زندگی تبدیل کنند.
زهره‌وند ضمن تأکید بر تقویت فرهنگ نقد و نقادی ادامه داد: در این ایام ما شاهد روان شدن سیل پیام تبریک مدیران و روابط عمومی‌ها به خبرنگاران به‌مناسبت روز خبرنگار هستیم که برای ما بسیار مایه دلگرمی است، در این پیام‌ها رسانه‌ها به دلیل آگاهی‌بخشی، روشنگری، مطالبه‌گری و صداقتشان مورد تعریف و تمجید قرار می‌گیرند اما متأسفانه در دیگر ایام سال بسیار دیده می‌شود که برخی مسؤولان کوچکترین نقدی را برنمی‌تابند و به هر طریقی متوسل می‌شوند که بر برخی حقایق سرپوش بگذارند.
وی افزود: روز خبرنگار، تنها یک روز در تقویم نیست، بلکه نمادی از اهمیت حق دسترسی به اطلاعات و نقش حیاتی خبرنگاران در جامعه است و تلنگر این مسأله که با حمایت از خبرنگاران و ایجاد فضایی امن برای فعالیت آن‌ها، می‌توان به جامعه‌ای آگاه‌تر و روبه رشد دست یافت.

 مهری: هگمتانه برای من همیشه یک خانه بوده است
اعظم مهری از خبرنگاران روزنامه هگمتانه نیز در خصوص این روز گفت: هگمتانه برای من همیشه یک خانه بوده، خانه‌ای پر از واژه‌های ناب و خواندنی، خانه‌ای بر بلندای اعتباری سی و پنج ساله، خانه‌ای در همسایگی همشهریانم، در سایه‌سار الوند مهربان.
ما سال‌هاست در این خانه نوشته‌ایم، با تمام وجود، دغدغه‌مند، عاشقانه و پر از امید، امید برای پیشرفت شهر و دیارمان، برای آسودگی و نشاط همشهریانمان، پر از امید فرداهایی بهتر، روزگاری خوش‌تر و دنیایی رنگی‌تر.
من در این سال‌ها بسیار آموخته‌ام و در کنار همکارانی همدل و همراه مسیری را طی کرده‌ام که بی‌شک همواره به سوی افق‌های روشن بوده و به سوی پیشرفت همدان کهن.
خداوند را شاکرم که توفیق حضور در این جمع صمیمی را نصیبم کرده و روزگارم را همنشین انسان‌هایی کرده است که داستانشان، داستان مهربانی است.

 وحدتیان: بزرگترین تهدید جامعه رسانه، مدیران غیر رسانه‌ای هستند
رقیه وحدتیان از فعالان رسانه‌ای استان هم در گفت‌وگو با هگمتانه ضمن گرامیداشت روز خبرنگار به تشریح جایگاه این روزهای رسانه پرداخت و اظهار کرد: در فضای کنونی جامعه یکی از گروه‌های مؤثر و میانی جامعه که می‌تواند در پیشرفت جامعه و رفع شکاف‌های اجتماعی نقش داشته باشد، رسانه به معنای درست، دقیق و حرفه‌ای آن است.
وحدتیان افزود: رسانه‌ها می‌توانند دولت و حکومت را در پیشبرد برنامه‌ها، تحقق اهداف و حل مشکلات جامعه یاری دهند و به معنای واقعی کلمه رابط بین مردم و حکومت باشند اما تاکنون این مهم تا حد زیادی به دلیل بی‌اطلاعی مدیران از بحث رسانه و عدم اعتقاد قلبی آنها به جایگاه و اثرگذاری رسانه در جامعه محقق نشده است.
این فعال رسانه‌ای ادامه داد: متأسفانه مدیران از این ظرفیت فوق‌العاده اثر‌گذار استفاده نکرده و گمان می‌کنند اگر رسانه‌ای مطالبه‌گر بوده و عملکردها را نقد می‌کند و یا اینکه نقاط ضعف را بیان کرده و برای حل آن راهکار ارائه می‌دهد، به دنبال تخریب آن مدیر و یا آن دولت است در حالی‌که اینگونه نیست.
وی بیان کرد: رسالت رسانه ارائه چشم‌اندازی درست از جامعه و بیان واقعیت‌هاست تا براساس آن برنامه‌ریزی صورت گرفته و خلاهای جامعه از بین برود.
این فعال رسانه‌ای گفت: رسانه می‌تواند مسائل مهم جامعه، چالش‌ها، بحران‌ها، نقاط قوت و پیشرفت‌ها را برجسته کرده و مدیران را متوجه آنها سازد تا مشکلات را رفع و از فرصت‌ها برای پیشرفت جامعه بهره ببرند.
وحدتیان بیان کرد: بر همین اساس معتقدم یکی از تهدیدات بزرگ برای رسانه‌ها در کنار مشکلات‌ مالی، وجود مدیران غیر رسانه‌ای، بی اطلاع از رسانه و نگرش منفی این مدیران به رسانه است چرا که بسیاری از مدیران تا وقتی به رسانه اعتقاد دارند که آن رسانه یا آن خبرنگار مجیز آنها را بگوید، تملق آنها را کرده و مدام بگوید شرایط جامعه بهتر از این نیست و از این قبیل مسائل و از همه بدتر طیف دیگری از این مدیران هستند که با وجود اینکه در عرصه رسانه علمی ندارند در امر رسانه و اطلاع‌رسانی دخالت کرده و با نظرات غیر‌کارشناسی خود و اصرار بر محقق شدن آنها، کار را برای فعالان این عرصه سخت می‌کنند.

مصباح‌فرد: خبرنگاری علاقه و اشتیاق می‌خواهد
سعید مصباح‌فرد، از خبرنگاران روزنامه هگمتانه هم اظهار کرد: خبرنگاری حرفه‌ای است که علاقه و اشتیاق زیادی را می‌طلبد و اینکه خبرنگار در کنار مشقت‌ها و سختی‌های کار باز هم ادامه می‌دهد عشق و علاقه می‌خواهد و این برای کسانی که اهل قلم هستند شیرین است.
مصباح‌فرد در ادامه افزود: اکنون فضای جامعه ما به سمت چند رسانه‌ای پیش می‌رود و رسانه‌های تصویری و صوتی مورد توجه قرار گرفته است و این کار خبرنگار را سخت‌تر می‌کند، اما از سویی دیگر این فضا فرصت مناسبی برای بهتر بیان شدن مشکلات و دغدغه‌های مردم است البته همین فضا نیز جنبه‌های مثبت و منفی دارد.
وی اظهار کرد: در فضای چند رسانه‌ای باید دقت شود که اخبار به درستی و دقت منتشر شود.
مصباح‌فرد شنیدن خبر شهادت رئیس جمهور را بدترین تیتر سال دانست و گفت: بهترین تیتر هم فعالیت فرودگاه همدان و برقراری پروازها بود.

سعادت‌خواه: خبرنگار باید مستقل از موضع‌گیری باشد
علیرضا سعادت‌خواه دیگر خبرنگار همگمتانه هم در گفت‌وگو با ما گفت: در گذشته مردم به علت بی‌اطلاعی از اخبار و یا شنیدن خبر غلط رنج می‌بردند اما اکنون دسترسی به اخبار راحت شده است.
وی عنوان کرد: اما آنچه در این میان مهم است مستقل بودن خبرنگار است، خبر باید بدون موضع‌گیری منتقل شود و به نظر موضع‌گیری برخی رسانه‌ها در انتشار اخبار کار را مشکل می‌کند در حالی که خبر باید کاملاً شفاف منتقل شود.
سعادت‌خواه در ادامه سخنان خود گفت: تکنولوژی به سرعت در حال پیشروی است و چند رسانه‌ای شدن نیز ناگزیر است و اکنون مخاطبان می‌توانند از طریق صوت، پادکست، اینفوگرافی و... به اخبار و رسانه دسترسی پیدا کنند.
سعادت‌خواه عنوان کرد: خبرنگار می‌تواند با توجه به استعداد و ظرفیت خود، خود را با این فضا وفق بدهد و متناسب با این فضا کار کند.
وی شنیدن خبر شهادت شهید هنیه، میهمان عزیز ما را بدترین تیتری که شنیده بود عنوان کرد و گفت: اینکه با زدن یک تیتر محتوایی را منتقل کنم برایم بسیار جذاب است.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/63375