کد خبر : 60187
تاریخ : 1403/2/13
گروه خبری : شهرستان

سیر صعودی حیوان‌گزیدگی

ثبت 8000 حیوان گزیدگی در همدان



هگمتانه، گروه شهرستان: رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هشت هزار و 163 مورد حیوان گزیدگی سال گذشته در استان ثبت شده که این روند نسبت به سال‌های گذشته رشد بالای داشته است.
به گزارش هگمتانه، یعقوب اندامی روز چهارشنبه اظهار کرد: آمار حیوان گزیدگی در سال 1398 افزون بر 6 هزار و 448 مورد بود که در سال 1399 با روندی کاهشی به 6 هزار و 155 مورد تقلیل یافت.
وی اضافه کرد: اما این آمار از سال 1400 تا 1402 سیر صعودی داشته است به گونه‌ای که در این سه سال به ترتیب هفت هزار و 28 مورد، هفت هزار و 819 مورد و در سال گذشته هشت هزار و 163 مورد حیوان گزیدگی در استان همدان ثبت و گزارش شده است.
رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: مهمترین علت رشد آمار حیوان گزیدگی، افزایش شمار سگ‌های بلاصاحب و پرسه زن در روستاها و شهرها است که باید در کارگروه سلامت و امنیت غذای استان این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تدابیر لازم از جمله عقیم سازی، جمع آوری و در صورت نیاز اتلاف آنها اقدام شود.
اندامی گفت: 73.8 درصد از حیوان گزیدگی‌های استان مربوط به سگ، 23.3 درصد گربه و 2.9 درصد سایر گونه‌ها از جمله روباه، گرگ، شغال، اسب الاغ، موش و امثال آن است.
وی بیان کرد: 60 درصد از حیوان گزیدگی در مناطق روستایی به علت فراوانی سگ‌های بلاصاحب و 40 درصد در مناطق شهری رخ می‌دهد.
  14 مورد فوت در کشور سال گذشته به علت حیوان گزیدگی و خودداری افراد از پیگیری فرایند درمان
رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان یادآوری کرد: 14 مورد فوت در کشور سال گذشته به علت حیوان گزیدگی و خودداری افراد از پیگیری فرایند درمان و تزریق واکسن رخ داده است که همدان سهمی از این آمار ندارد.
اندامی با تأکید بر اینکه حیوان گزیدگی و هاری درمانی جز تزریق واکسن ندارد گفت: واکسن در صورت هار نبودن حیوان در سه مرحله و در صورت هار بودن گونه جانوری و در دسترس نبودن برای بررسی هاری آن، باید در چهار مرحله تزریق شود.
وی ادامه داد: واکسن نخست بلافاصله یا حداکثر 72 ساعت بعد از گزش، واکسن دوم در سه ماهگی گزش حیوان، واکسن سوم هفت ماهگی و واکسن چهارم 14 ماهگی گزش باید تزریق شود.
رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: در صورت خراش افتادن بر روی بدن از سوی گونه جانوری، پرتاب بزاق حیوان حین پارس کردن به سمت چشم و دهان باید نسبت به تزریق واکسن اقدام شود.
اندامی افزود: همچنین در صورت لیسیدن دست کودکان توسط گونه‌های جانوری بیشتر مواقع کودکان از روی ناآگاهی اقدام به لیس زدن همان محل می‌کنند و بزاق حیوان وارد بدنشان می‌شود که باید این موضوع هم مورد توجه قرار گیرد.
برخی بر این باورند در صورت گزش حیوان، یک‌بار تزریق واکسن کافی است در حالی که تزریق یک نوبت واکسن سه ماه بدن را در برابر ویروس ایمن می‌کند. وی با تأکید بر اینکه ابتلا به هاری مساوی با مرگ است گفت: برخی بر این باورند در صورت گزش حیوان، یک‌بار تزریق واکسن کافی است در حالی که تزریق یک نوبت واکسن سه ماه بدن را در برابر ویروس ایمن می‌کند.
رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اضافه کرد: تیم‌های مستقر در مراکز بهداشتی منتظر حضور فرد بیمار در مرکز نمی‌شوند و در صورت دریافت خبر گزش و مراجعه نکردن فرد، بلافاصله به محل برای واکسیناسیون مراجعه می‌کنند.
اندامی افزود: برخی مواقع افراد حین مسافرت مورد حمله و گزش حیوان قرار می‌گیرند که پس از تزریق واکسن مرحله نخست، مشخصات فرد در قالب نامه‌ای در اختیار معاونت بهداشتی استان محل سکونت فرد مجروح قرار می‌گیرد تا در صورت مراجعه نکردن، تیم‌های بهداشتی به آدرس محل سکونت فرد برای تزریق واکسن مراجعه کنند.
به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه گزش حیوانات در فصل گرم سال به علت افزایش پرسه زنی سگ‌های بلاصاحب در مناطق مسکونی افزایش می‌یابد اظهار کرد: در صورت وجود یکسری علائم در حیوان، علاوه بر تزریق واکسن، برای بیمار سرم نیز تزریق می‌شود.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/60187