کد خبر : 45634
تاریخ : 1401/11/5
گروه خبری : شهرستان

ضعف در آموزش و خلاقیت گریبانگیر صنایع دستی ملایر


هگمتانه، گروه شهرستان: شهرستان ملایر اگر چه در زمینه صنایع دستی و هنر منبت کاری و برخی شاخه‌های دیگر هنری به آوازه‌ای ملی و جهانی دست یافته اما به نظر می‌رسد ضعف در آموزش و نداشتن خلاقیت و نوآوری و نیازسنجی درست همچنان حلقه مفقوده‌ای برای شکوفایی این ظرفیت‌های منحصربه فرد در ملایر است.
به گزارش هگمتانه، اذعان به این ضعف و چالش اساسی به وضوح هم از فحوای کلام مسؤولان اجرایی و البته هنرمندان و صنعت گران ملایری هویدا است و آنها اذعان می‌کنند که حوزه صنایع دستی ملایر با وجود همه آوازه و شکوهش اما همچنان راه‌های نرفته زیادی دارد.
هم اینک گروهی از هنرمندان خلاق ملایری با عشق و خلق ایده‌های نوآورانه به دنبال پوشش این ضعف محسوس در حوزه صنایع دستی در قالب راه‌اندازی "خانه خلاق "هستند تا علاوه بر شناسایی استعدادها و آموزش علاقمندان، سکویی برای شکوه دوباره هنر و صنعت شهرستان ملایر شوند.
خانه خلاق ملایر، بستری برای آموزش و شکوفایی استعدادها
معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر نیز معتقد است که برخی چالش‌ها و موانع برای شکوفایی استعدادهای هنری و صنایع دستی با راه‌اندازی "خانه خلاق" و با حضور امیدبخش و خلق ایده‌های خلاقانه هنرمندان و فرزندان این دیار قابل رفع است.
سلمان اسماعیلی در دیدار با جمعی از هنرمندان شهرستان ملایر، راه‌اندازی خانه خلاق در این شهرستان را یک تولد، رویدادی خوش‌آتیه دانست و گفت: ملایر در بسیاری از حوزه‌ها در منطقه و استان همدان سرآمد و پیشتاز است و مردم با فرهنگ آن هر کجا وارد شدند، خود را در تراز ملی و منطقه‌ای به اثبات رساندند.
وی با بیان اینکه ملایر در ایجاد و راه‌اندازی خانه خلاق نیز الگوی موفقی خواهد بود، افزود: در حال حاضر خانه خلاق ملایر با حضور جوانان باانگیزه و خلاق در 17 رشته در حال راه‌اندازی است که به‌زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
فرماندار ویژه ملایر تأکید کرد: اینکه جوانان و هنرمندان این شهرستان در 17 رشته هنری و صنایع دستی دور هم جمع شده‌اند و فعالیتی نوآورانه را آغاز خواهند کرد، اتفاق بسیار مبارکی است و شرط موفقیت این است که گام آخر محکم برداشته شود.
اسماعیلی با بیان اینکه از این دست اقدامات در تراز کشوری کارهای خوبی در ملایر شروع شده، ادامه داد: آموزش، انگیزه، نوآوری و خلاقیت از جمله ارکان مهم در خانه خلاق است.
اسماعیلی ابراز امیدواری کرد: به‌زودی با آماده شدن مرکز خانه خلاق ملایر و راه‌اندازی آن، در مرحله بعد بتوانیم به واسطه این اقدامات، تمامی نقاط شهرستان را پوشش دهیم.
وی با بیان اینکه در تلاش برای پیگیری و رفع مشکلات و نیازمندی‌های خانه خلاق در ملایر هستیم، ادامه داد: طبق مسائل و مشکلات مطرح شده، شرایطی را برای فعالیت خانه خلاق این شهرستان ایجاد می‌کنیم تا به کار این مجموعه و راه‌اندازی هرچه سریعتر این مرکز سرعت دهیم.
فرماندار ویژه ملایر بازدید از خانه خلاق ملایر را جزو یکی از بازدیدهای خوب و دلنشین خواند و گفت: ساختمان این مرکز با کمک و همت جوانان و هنر دست هنرمندان ملایر و با استفاده از معماری جذاب و دلنشین ایرانی انجام شده که این حرکت خودجوش جوانان ستودنی است.
معاون استاندار همدان با اشاره به وجود هنرهای متنوع و کاربردی در این شهرستان، تجاری‌سازی را لازمه توسعه هنرهای دستی دانست و گفت: به واسطه فعالیت خانه خلاق باید بسته کاملی تهیه شود تا از این گذرگاه آموزش، تولید، تبلیغ، تجاری‌سازی و فروش در این مرکز رقم بخورد.
اسماعیلی تأکید کرد: در هنر صنایع دستی همچون مبلمان منبت که عنوان جهانی را کسب کرده، باید با نیاز و ذائقه جهانی، خلاقیت و نوآوری همراه باشد و این امر جز در خانه خلاق محقق نمی‌شود.
به نقل از ایرنا؛ خانه‌های خلاق و نوآوری به عنوان یک پلتفرم و یکی از هسته‌های مهم در جهت تسهیل فرآیند تجاری‌سازی ایده و طرح‌های خلاقانه و نوآورانه، ارائه راه حل‌های فناورانه و نوآورانه در عرصه‌ صنایع فرهنگی و خلاق و همچنین شبکه‌سازی فعالان زیست‌بوم اقتصاد خلاق و صنایع فرهنگی کشور است که برنامه آن توسط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری طرح‌ریزی و توسط ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق و دبیرخانه برنامه توسعه زیست‌بوم شرکت‌های خلاق در مرحله اجرایی قرار گرفت.
خانه خلاق ملایر نیز با حضور هنرمندان و جوانان این شهرستان با 17 رشته مختلف و با همکاری و کمک فرمانداری ویژه ملایر، شهرداری، پارک علم و فناوری، اداره اوقاف و امور خیریه و آموزش و پرورش ملایر در حال آماده‌سازی است و به زودی راه‌اندازی خواهد شد.

  لینک
https://hegmataneh-news.ir/sl/45634