صفحه 1 : گردشگری صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : گردشگری صفحه 8 : فرهنگی

۴
بهمن
۱۴۰۳

شماره
۵۸۱۵

امروز: ۴ (بهمن) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Thursday 2025 (Jan) 23

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه خبر*: رئیس و جمعی از هیأت رئیسه اتاق بازرگانی همدان با سفیر و معاون سفیر ترکیه در سفارتخانه ترکیه در ایران دیدار و گفت‌وگو کردند و همدان را مستعد تعاملات گردشگری و اقتصادی با ترکیه دانستند.
به گزارش هگمتانه، رئیس اتاق بازرگانی همدان خطاب به سفیر ترکیه گفت: در ابتدای دوره دهم اتاق همدان، با اتاق اسپارتا برای از سرگیری روابط مکاتبه شد که تمایل داریم تفاهمات انجام‌شده فی‌مابین اتاق‌ها همدان و اسپارتا توسط شما پیگیری شود.
رحیم مرتضایی افزود: در استان همدان ظرفیت لازم برای برقراری روابط تجاری با اسپارتا، نیکسار، ازمیر و استانبول وجوددارد و اتاق همدان نیز آمادگی کامل برای انجام امور مربوط به روابط دو سویه را دارد.
وی با اشاره به میزان مبادلات تجاری استان همدان و کشور ترکیه خاطرنشان کرد: از استان همدان به کشور ترکیه نزدیک به 9میلیون دلار صادرات انجام می‌گیرد، واردات استان همدان از ترکیه نیز در سال2023 مبلغ 9میلیون و 556هزار دلار بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی استان همدان افزود: استان همدان ظرفیت‌های فراوانی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی همچون سیر، گردو، تولیدات صنعتی و صنایع‌دستی دارد.
رئیس اتاق بازرگانی همدان تصریح کرد: عمده اقلام صادراتی استان همدان فروسیلیس، هیدروکسید سدیم، دی‌اکسید سیلیس، رب گوجه‌فرنگی، آرد، تره‌بار، محصولات صنایع غذایی و انواع بطری شیشه‌ای است.
مرتضایی ادامه داد: نخ نساجی، قطعات ماشین‌آلات کشاورزی، لوله و پروفیل بدون درز، موتور‌های پیستونی، انواع چرخ‌دنده‌ها، مواد شیمیایی و جرثقیل نیز عمده اقلام وارداتی بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه یکی از اولویت‌های استان همدان گردشگری است، افزود: سالانه تعداد زیادی گردشگر از ایران و همدان به ترکیه سفر می‎ کنند که انتظار داریم به برنامه‎‌ریزی استان کمک کنید تا متقابلا گردشگران ترک به همدان سفر کنند.
وی با اشاره به نزدیکی فرهنگ کشور ایران به ترکیه اظهار کرد: از آنجا که ایران و ترکیه از نظر فرهنگی بسیار به یکدیگر نزدیک هستند در سفرهایی که به این کشور داشتیم احساس غریبگی در این کشور نمی‌کنیم.
نایب رئیس دوم اتاق بازرگانی همدان نیز در این دیدار با بیان اینکه نهاوند نیز از لحاظ گردشگری و کشاورزی از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار است، گفت: دولت چهاردهم تأکیدات فراوانی بر گسترش ارتباطات به‌خصوص ارتباطات تجاری با کشورهای همسایه دارد.
مؤمنعلی خزایی افزود: بهتر است تجار ترک از نزدیک با ظرفیت‌های صادراتی همدان آشنا شوند که لازم است شما به‌عنوان سفیر ما را کمک کنید.
در ادامه عضو هیأت رئیسه اتاق همدان نیز با اشاره به نزدیکی کشور ایران به ترکیه اظهار کرد: ملایر شهر جهانی مبل منبت است و در تولید مبلمان حرف برای گفتن دارد که کشور ترکیه به‌راحتی می‌تواند از این ظرفیت استفاده کند.
ناصر قنبری افزود: ملایر به علت نزدیکی به کشور ترکیه و پایین‌بودن هزینه‌های حمل و نقل به کشور همسایه می‌تواند بازار خوبی را در کشور ترکیه به تولیدات مبلمان خود اختصاص بدهد که لازمه آن ایجاد ارتباط با تولیدکنندگان ترکیه ‎ای در این زمینه است.
قنبری تصریح کرد: شهر ملایر نزدیک به 5500 واحد تولیدی مبلمان، منبت، رویه‌کوبی و رنگ‌آمیزی مبلمان دارد که تنها شهرک تخصصی تولید مبلمان است و با ظرفیت صد در صد فعالیت می‌کند.
وی ادامه داد: این صنعت در شهر ملایر توانسته برای حدود 12هزار نفر به‌صورت مستقیم و 30هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کند که اگر بتوانیم با تولیدکنندگان چوب ترکیه ارتباط برقرار کنیم بازار خوبی برای تولیدکنندگان ایرانی در ترکیه فراهم می‌شود.
وی با اشاره به پیشرفت‎‌های اخیر کشور ترکیه از نظر اقتصادی و صنعتی گفت: کشور ترکیه در سال‎‌های اخیر پیشرفت‎‌های قابل ملاحظه‎ ای در زمینه‎‎‌های اقتصادی و صنعتی داشته است که ایران نیز می‌تواند از توسعه کشور همسایه خود بهره‌مند ‌شود.
در ادامه معاون طرح و برنامه اتاق بازرگانی همدان با اشاره به تجربه موفق فعالیت شرکت‌های ترکیه‌ای در ایران اظهار کرد: شرکت‌های ترکیه‌ای در سال‌های گذشته در ایران فعالیت داشتند که با شناسایی فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری در ایران به خصوص در استان همدان می‌توان این تجربه موفق را دوباره تکرار کرد.
حمیدرضا نجفی افزود: هنوز هم شرکت‎‌های ترکیه ‎ای درهمدان فعال هستند، به‌طوری‌که به‌تازگی یکی از شرکت‌های ترکیه‎ ای برای ساخت 650واحد مسکونی ویلایی با شهرداری همدان قرارداد بسته و به زودی عمیلات اجرایی آن آغاز می ‎شود.
وی تأکید کرد: ترک‎‌ها از دیرباز به سرمایه‎ گذاری در همدان اعتماد داشتند و این اعتماد می‎ تواند تقویت شود زیرا شرایط سرمایه‌گذاری در همدان بهتر از سال‌های گذشته شده است.
نجفی گفت: اتاق بازرگانی همدان به عنوان پارلمان بخش خصوصی تمام همت و تلاش خود را برای استفاده و بهره ‎گیری از ظرفیت‎‌های ایران برای سرمایه‌گذاری ترک‎‌ها در همدان و دریافت نتایج بهتر به‎ کار می‎ بندد.
سفیر ترکیه نیز با اشاره به ارتباطات فراوان کشور ترکیه با ایران در زمینه‌های فرهنگی، سیاسی و تجاری گفت: بهترین راه ارتباط بین کشور ترکیه و استان همدان تجارت و گردشگری است.
به نقل از روابط‌عمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی همدان، حجابی کرلانگیچ با بیان اینکه یکی از رسالت‌های سفارت ترکیه اتصال سرمایه‌گذار و تولیدکننده است، افزود: یکی از وظایف سفارت، تسهیل ایجاد ارتباط بین مراکز تأثیرگذار تجاری و فرهنگی است.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: