|
نسخه های قبلی |
![]() matn
52 روز بازداشت انفرادي
هگمتانه، گروه فرهنگي: ماه بهمن همواره يادگاري است که همه ما را به ياد انقلاب بزرگمان مياندازد و روح انقلابي بودن را در تک تک ما بيش از پيش زنده و پويا ميگرداند. انقلاب اسلامي ايران پديدهاي تأثيرگذار و مانا در تاريخ بشر است. در ايران اسلامي ما اکنون به برکت اين حرکت عظيم، هر مسلمان ايراني تبديل به يک انقلابي مبارز و خستگي ناپذير شده است.
در اين قسمت به خاطرات مردي ميپردازيم که يکي از ستونهاي مستحکم اين انقلاب بود و هست. مردي که اکنون پير و مراد يک ملت است. خاطرات حضرت آيتا... خامنهاي از زندانهاي ستمشاهي خواندني است.
بهانه بازداشت سوم در 14 فروردين 1346، فعاليتهاي سياسي آيتا... خامنهاي در اعتراض به تبعيد آيتا... سيد حسن قمي (از علماي مبارز مشهد) به خاش بود.[ آيتا... خامنهاي در رأس جمعي از طلاب به منزل آيتا... ميلاني رفت و از ايشان براي حمايت از آقاي قمي و محکوم کردن تبعيد وي، درخواست اقدام (همچون تعطيل کردن نماز جماعت و صدور اطلاعيه) نمود.] اما آنچه بيشتر در بازجوييها و دادگاه، اتهام اصلي ايشان عنوان ميشد، ترجمه يک کتاب بود؛ کتاب «آينده در قلمرو اسلام». اين کتاب، نوشته سيدِقطب، انديشمند انقلابي مصري بود که وجوه ضداستعماري و سياسي اسلام را برجسته و با لحني پرشور و پرمدعا، آرزوي برتري اسلام بر ديگر مرامها را تصوير ميکرد. آنچه از مروري گذرا بر متن بازجوييهاي اين دوره ديده ميشود زيرکي و تمرکز آيتا... خامنهاي است که با تقيه و دادن پاسخهاي هوشمندانه، کوشش بازجويان و قاضيان براي تطبيق اعمال ايشان بر موارد خرابکارانه را بياثر گذاشت. با اين حال، آيتا... خامنهاي پس از تحمل 52 روز بازداشت انفرادي و بدون امکان ملاقات در زندان لشکر مشهد، به سه ماه زندان محکوم شد که با تبديل قرار به وجهالکفاله در تاريخ 26 تير 46 آزاد شد. فضاي بازجوييها و دستگيريها بهگونهاي تلخ و وحشتناک بود که بر فرزندان ايشان هم اثر ميگذاشت. آيتا... خامنهاي، حالات فرزند بزرگ خود مصطفي را که در آن هنگام کودک خردسالي بوده است را به ياد ميآورند که هنگام ديدار در زندان، «بچه را گرفتم و بوسيدم، اما او مبهوت و حيرتزده و زبانبندآمده به من نگاه ميکرد. سپس گريه بلندي سر داد که نتوانستم او را آرام کنم. دوباره او را به آن افسر دادم که به خانوادهام که حق ملاقات با من را نداشتند برگرداند.»[ هدايتا... بهبودي، شرح اسم، ص263]
_blank
matn
آيتالله ميرشاهولد پرچمدار انقلاب اسلامي در ملاير
هگمتانه، گروه فرهنگي: يکي از مردان بزرگ و رهبران انقلابي که تلاشهاي زيادي براي پيروزي انقلاب اسلامي در ملاير انجام داد؛ آيتا... سيد محمد ميرشاهولد بود که امروز نامش به عنوان يکي از ماندگارترين شخصيتهاي کشور در تاريخ انقلاب اسلامي ميدرخشد.
فقيه مجاهد و عالم مبارز مرحوم آيتا... حاج سيدمحمد ميرشاهولد، فرزند سيداسدا...، سال 1309 شمسي، در ملاير متولد و بعد از اتمام دروس کلاسيک که با موفقيت در بين دانشآموزان شهرهاي ملاير، نهاوند و تويسرکان، در امتحان نهايي حائز رتبه اول شد سپس وارد حوزه علميه ملاير شد.
ايشان سپس براي ادامه تحصيل، به حوزه علميه قم سپس تهران هجرت کرد و از محضر حضرات آيات عظام بروجردي، خوانساري، حجت، محقق داماد، امام خميني(ره)، گلپايگاني، مرعشينجفي، علامه طباطبايي و ديگر بزرگان بهرهها برد و به درجه اجتهاد نائل شد. در سال 1337 با درخواست مردم و بر حسب وظيفه در زادگاه خود رحل اقامت افکند و در خدمت به اسلام و مسلمين کمر همت بست. از سال 1342 به نهضت امام خميني(ره) پيوست و در سالهاي اوج نهضت، پرچمدار انقلاب در منطقه ملاير نام گرفت و بعد از پيروزي انقلاب، به امامت جمعه اين شهر منصوب شد. از آن عالم فرزانه علاوه بر خدمات عامالمنفعه از قبيل ساخت مسجد، کتابخانه و صندوق قرضالحسنه، کتابهاي ستاره درخشان، شيعه و رجعت، تفسير سوره حمد، چند مجلد تفسير قرآن کريم و چند مجلد مجموعه معارف در موضوعات مختلف به يادگار مانده است. همچنين آن فقيد سعيد داراي اجازاتي از حضرات آيات عظام حکيم، خوئي، امام خميني(ره)، طبسينجفي، اراکي، گلپايگاني، بهجت، صافي و سيستاني بود و با بسياري از مراجع معاصر چون حضرات آيات فاضللنکراني، مکارمشيرازي، نوريهمداني و سبحاني هم دوره و هم بحث بود.
در سالهاي اول زعامت مقام معظم رهبري آيتا...العظمي خامنهاي، به وکالت و نمايندگي ايشان مفتخر شد و تا آخر عمر با برکت خويش، حامي ولايت و نظام جمهوري اسلامي بود. در دوران دفاع مقدس نيز با حضور در جبهههاي نبرد حق عليه باطل پشتيبان رزمندگان اسلام بود تا آنجا که آيتا...العظمي فاضللنکراني ايشان را از مفاخر روحانيت شيعه بهشمار آوردند و آيتا...العظمي مکارمشيرازي در پاسخ به استفتائي از ملاير ضمن ارجاع آن به آيتا... ميرشاهولد، ايشان را براي ملاير کافي دانسته بودند. مرحوم آيتا... ميرشاهولد، سرانجام پس از عمري مجاهدت و تبليغ معارف اهلبيت(ع)، 15 محرم 1427، مصادف با 25 بهمن 1384 در 75 سالگي، در اثر بيماري قلبي چشم از جهان فروبست. در سال 1393 با تصويب مجمع عالي بسيج شهرستان ملاير به پاس مجاهدات آن عالم فقيد، 21 بهمن، روز بزرگداشت مرحوم آيتا... ميرشاهولد به عنوان "روز ملي ملاير" اعلام شد.
_blank
matn
نگاهي به کتاب «چُغُک»
انقلاب از زاويه مردم
هگمتانه، گروه فرهنگي: کتاب «چُغُک» را بايد اثري دانست که انقلاب اسلامي و مبارزات مردم عليه رژيم پهلوي را از «زاويه مردم» روايت کرده است.
يکي از بچهها با شوخي و خنده ميگويد: بچهها! شنيدهايد که باز هم امام رضا (ع) آمده به خواب شاه؟
همه ميخنديم. اين روزها شايعه خوابديدن شاه تبديل به جوک و لطيفه شده است! طرفدارهاي شاه، براي اينکه نشان دهند شاه آدم خوبي است، ميگويند امام رضا رفته است به خواب شاه! آنها ميگويند «بايد هم امام رضا برود به خواب شاه. چون هم اسم پدرش رضاست، هم اسم خودش محمدرضاست و هم اسم پسرش رضاست.» و وقتي ميپرسيم امام رضا در خواب به شاه چيزي گفته، ميگويند «امام رضا آمده و شاه گفته: پسرم محمدرضا! ناراحت نباش، تو تنها پادشاه شيعه دنيا هستي، خودم محافظتت ميکنم!»
اين روايتي است از کتاب «چُغُک» کاري از مؤسسه فرهنگي ايمان جهادي (صهبا) که در آن قرار است به نقش آيتا... خامنهاي در شکلدهي به مبارزات مردمي مشهد در سالهاي انقلاب اسلامي اشاره ميشود. اين کتاب براي مخاطب نوجوان آمادهسازي شده و در نظر دارد با زبان نوجواني با اين گروه سني از تاريخ انقلاب اسلامي و حضور مردم در آن سخن بگويد. اين کتاب روايتي از زبان يک نوجوان است که از نزديک شاهد حضور آيتا... خامنهاي در جريان مبارزات مردم است.
در بخشي که بالاتر آمد، شاهد روايتي از کف خيابان در روزهاي انقلاب هستيم؛ روايتي که عينيت دارد و خواننده با آن احساس نزديکي بسياري ميکند. اين ويژگي، همان چيزي است که به روايتهاي غيررسمي در برابر روايتهاي رسمي اعتبار ميبخشد. زيرا روايتهاي رسمي از سوي کساني مطرح ميشود که امروز اغلب در مصادر اجرايي انقلاب هستند، اما وقتي از زبان مردم اين روايتها مطرح شود اعتبار دوچنداني پيدا ميکند.
اين کتاب داراي ويژگيهايي است که ميتوان براي نمونه به روايت مردمي انقلاب اشاره کرد. اين کتاب با روايتي از زاويه مردم نقش حضور آنها در مبارزات و به پيروزي رساندن انقلاب اسلامي را به نمايش در ميآورد. «به بچهها ميگويم: بچهها! امروز که با سعيد رفته بوديم بيمارستان امام رضا، يک شعار جديد روي ديوار ديديم. خيلي با حال بود! با زغال نوشته بودند: «پدر رضا، پسر رضا، خودش رضا، 35 ميليون نارضا!» اين روايتها در واقع تاريخ شفاهي مبارزات است که در اين کتاب سعي شده براي مخاطب نوجوان بازگو شود.
اين کتاب از آنجا که دو روز از مبارزات مردم مشهد را بازگو ميکند، آنقدر کشش دارد که خواننده گمان نميکند که مشغول خواندن حکايتهاي دو روز از مبارزات است.
«سينما رمان» يا «فوتو رمان» عبارتي است که ناشر براي اين کتاب برگزيده است که در نوع خود يک حرکت رو به جلو به شمار ميآيد. زيرا در بخشهاي زيادي به خصوص از نيمه کتاب به بعد تصاوير و نقاشيها به کمک متن ميآيند و بار بخشي از روايت را به دوش ميکشند. نکتهاي که ناشر از آن غفلت داشته، مسئله مخاطب است. به نظر ميرسد پديدآورندگان کتاب تصور درستي از نوجوان امروز ندارند؛ زيرا غير از يکي ـ دو مورد در باقي موارد با روايتي يک دست روبهرو هستيم که فراز و فرود هيجانانگيز براي مخاطب نوجوان ندارد. اين در حالي است که امروز آثار بسياري براي نوجوانان توليد ميشود که توجه آنها را به سوي خود جلب ميکند و سطح توقع آنها را از رمان نوجوان بالا آورده است. اما مخاطب بزرگسال ارتباط بهتري با کتاب برقرار ميکند.
_blank
matn
چون اخلاص در کارم نبود
همچون درويشان شده بودم
در قرآن مجيد آمده است: تنها خدا را بخوانيد و دين خود را براي او خالص کنيد هرچند کافران خشنود نباشند.
رسول معظم اسلام(ص) فرمودهاند: با ميزان اخلاص است که درجات مؤمنان تفاوت ميکند.
حکايت: يکي از دوستان مرحوم حامد نقل ميکند: روزي به ايشان گفتم من چيزي را ديدهام درباره شما که روي گفتن آن را ندارم! مرحوم حامد گفت: نه شما هرچه ديدهاي بگو. به ايشان گفتم در عالم خواب و رؤيا ديدم شما درويش شدهايد! جناب حامد گفت: درست ميگويي من يک هفته دستور طي الارض را انجام ميدادم که اخلاص در آن نبود همانند درويشان شده بودم که ذکر را براي اين ميگويند که به هدف خاصي برسند. سپس مرحوم حامد استغفار کرده و آن کار را ادامه نداد.
هم خويش را بيگانه کن هم خانه را ويرانه کن
وآنگه بيا با عاشقان همخانه شو همخانه شو
_blank
matn
هزينه 128 ميليارد توماني کميته امداد امام(ره) در زمينه سلامت مددجويان
پرداخت 824 ميليون تومان اجاره بهاي مسکن مددجويان
هگمتانه، گروه خبر همدان: معاون حمايت و سلامت خانواده کميته امداد امام خميني(ره) استان همدان گفت: از ابتداي سال جاري 128 ميليارد تومان در زمينه حمايت و سلامت خانواده براي مددجويان و نيازمندان اين نهاد در سرفصلهاي مختلف هزينه پرداختشده است.
به گزارش هگمتانه به نقل از روابط عمومي اداره کل کميته امداد امام خميني(ره) استان همدان، علي بحيرايي گفت: از ابتداي سال جاري 128 ميليارد تومان در زمينه حمايت و سلامت خانواده براي مددجويان و نيازمندان اين نهاد در سرفصلهاي مختلف هزينه شده است.
بحيرايي گفت: 16 ميليارد و 200 ميليون تومان در بخش درمان و بهداشت در قالب حق بيمههاي اجتماعي، فرانشيز، خدمات ويژه درماني، کمک به رفع سوءتغذيه مددجويان و ساير گروههاي هدف و کمک به ارتقا شاخصهاي بهداشتي هزينه شده است.
معاون حمايت و سلامت خانواده کميته امداد امام(ر ه) استان همدان در ادامه با اشاره به هزينه 90 ميليون تومان در بخش راهنمايي و مشاوره مددجويان، بيان کرد: در بخش حمايتهاي اجتماعي نيز 111 ميليارد و 710 ميليون تومان هزينه پرداختشده است.
وي با اشاره به سرفصلهاي اجتماعي مانند کمکمعيشت گفت: 91 ميليارد و 29 ميليون تومان در اين زمينه و چهار ميليارد تومان براي کمکهزينه خريد جهيزيه 1012 نفر از نوعروسان مددجوي در شرف ازدواج پرداختشده است.
علي بحيرايي همچنين پرداخت 824 ميليون تومان اجاره مسکن مددجوياني که توانايي مالي ندارند و تأمين لوازم ضروري زندگي 965 مددجو با هزينه 773 ميليون تومان را از ديگر خدمات ارائهشده به مددجويان برشمرد.
معاون حمايت و سلامت خانواده کميته امداد امام(ره) استان همدان گفت: از ابتداي سال جاري 241 ميليون تومان بهحساب سالمندان زير پوشش براي موارد مختلف واريز شده است.
وي در ادامه از پرداخت شهريه و کمکهزينه تحصيلي به 875 دانشجوي مورد حمايت به مبلغ 459 ميليون تومان، ارائه 944 ميليون تومان کمکهزينه تحصيلي به 8هزار و 333 دانشآموز و پرداخت 13 ميليارد و 440 ميليون تومان در قالب ساير کمکهاي موردي به مددجويان همداني خبر داد.
_blank
|