۱۶
دی
۱۴۰۳
شماره
۵۸۰۰
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: آئین رونمایی از سامانه شهرداری الکترونیک همدان برگزار شد.
به گزارش هگمتانه؛ روز گذشته آئین رونمایی از سامانه شهرداری الکترونیک همدان با حضور محمود مسگریان؛ رئیس شورای اسلامی شهر، امیررضا یوسفیان؛ معاون امور عمرانی استانداری، محمد قدیمی؛ مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری، سید مسعود حسینی؛ شهردار همدان، اعضای شورای اسلامی شهر، دیگر مدیران شهری و مدعوین در سالن اجتماعات فجر برگزار شد.
70 درصد خدمات شهرداری غیرحضوری شده است
شهردار همدان در این مراسم با اشاره به سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: این شهید بزرگوار بسیار پرافتخار زندگی کرد و امیدواریم خداوند توفیق دهد و ما هم مانند ایشان استوار در مسیر حق قدم برداریم.
حسینی با اشاره به اینکه امروز آئین رونمایی از سامانه شهرداری الکترونیک همدان است و شاید کمی با تاخیر این مراسم برگزار شد گفت: چند ماهی است که خوشبختانه شهروندان همدانی با تلاش شهرداری و با همکاری سایر دستگاهها از جمله استانداری خدماتی را در حوزه شهرداری الکترونیک دریافت میکنند.
وی با اشاره به اینکه سه سال پیش با شروع کار دولت جدید و مدیریت شهری الکترونیکی کردن خدمات شهرداری مطالبه مردم بود افزود: در این زمینه تجربهای از سالهای قبل در شهرداری شروع و یک دوره کارهایی انجام شده بود اما نتایج لازم کسب نشده بود و ما باید در دوره جدید با ملاحظاتی کار را پیش میبردیم.
شهردار همدان با تأکید بر اینکه باید از تجربیات قبلی استفاده میشد تا بهرهمندی مطلوب به دست آید گفت: در این راستا دستورالعملهایی صادر و کارگروههایی تشکیل شد.
وی بیان کرد: شاید اگر به سه سال قبل برگردیم در خصوص سامانه الکترونیک شهرداری میگفتیم که به شهری مثل مشهد برویم و بازدیدی داشته باشیم و تجربهای کسب کنیم و روزهای ابتدای کار ما هم دوستانی تخصص داشتند، عنوان میکردند که حداقل دو سال زمان میبرد تا مقدمات کار شکل گیرد و بتوانیم وارد مرحله اجرایی شویم اما خوشبختانه با هماهنگی صورت گرفته و کاری که در استانداری انجام شد کار به سرعت پیش رفت.
حسینی با بیان اینکه بازدیدهایی انجام و جلسات مختلفی شکل گرفت و نهایتاً منجر به عقد قرارداد با شرکت "صفا رایانه" شد گفت: این شرکت با به روزترین خدمات وارد کار عملیاتی شد که همدان جزو پیشروها در اجرای این طرح بوده است.
وی با بیان اینکه جای تقدیر و قدردانی دارد که افرادی تلاش کردند و این مهم محقق شود اضافه کرد: در آن مقطع این کار ریسک داشت و باید زیرساختهای مختلفی شکل میگرفت تا اجرایی شود.
شهردار همدان با اشاره به اینکه با تصمیم مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر سیاستگذاری انجام و کار آغاز شد گفت: با همکاری معاونت شهرسازی و سازمان فناوری شهرداری و گروه مربوطه کار گروههای پنجگانه شکل گرفت و اقداماتی در این زمینه انجام شد.
وی با بیان اینکه اولین مرحله کار اصلاح فرایندها بود ادامه داد: روزی برای صدور پروانه جلسه گذاشته بودیم و آنجا مطرح شد که 35 مرحله باید طی شود که با پیگیریهایی به 16 مرحله تقلیل یافت.
حسینی به سادهسازی فرایندها و اصلاح روشهایی در راستای شهرداری الکترونیک اشاره کرد و گفت: همکاران ما واقعاً شاید یک سال به صورت شبانهروزی پای کار ایستادند تا کار نتیجهبخش باشد.
وی با اشاره به اینکه این اقدام به لحاظ برنامهریزی و تخصص مربوطه تقریبا هفت سال زمان میبرد اما در دو سال کار اجرایی شد و امروز شاهد بهرهبرداری از طرح هستیم افزود: امروز افتخار میکنیم که در چهار منطقه شهری تقریباً با 70 پیشخوان و 62 دفتر اسناد رسمی به 130 نقطه جغرافیایی خدمات ارائه میشود و این باعث شده که مراجعات شهروندان به شهرداری غیرحضوری باشد.
شهردار همدان خاطرنشان کرد: امروز ادعا داریم تقریبا 85درصد توانستیم موفق شویم که خدمات غیر حضوری به شهروندان ارائه دهیم و امروز رسماً اعلام میکنیم 70درصد به خدمات غیر حضوری در نوسازی، مباحث دفترخانهای و... رسیدیم.
وی با بیان اینکه قرارداد مراحل آینده نیز منعقد شده است افزود: قبلا صدور پروانه در حوزه شهرسازی تقریبا 5 یا 6 ماه طول میکشید اما امروز ادعا میکنیم قابلیت صدور دو هفته یا سه هفته پروانه را در صورت عدم مشکل داریم که مطالبه جدی شهروندان بود.
حسینی با اشاره به اینکه امروز صدور پروانه شهرسازی در شهرداری میانگین به 45 روز رسیده است اما شیرینی آن در ذائقه مردم ملموس نبوده و دعوت کردیم نظام مهندسی پای کار آید که قبلا هم در جلسات استانداری تأکید شده است افزود: امیدواریم نظام مهندسی به سامانه وصل شود و ما بتوانیم واقعاً کوتاه شدن مسیر صدور پروانه را داشته باشیم و این خدمت برای مردم شیرین شود.
وی با بیان اینکه طبق قرارداد منعقد شده تمام کمیسیونهایهای موجود به این سامانه متصل خواهند شد گفت: رویکرد ما رضایتمندی مردم است و به دنبال این هستیم در حوزههای مختلف روند کوتاه شدن مسیر ادامه یابد که یک رویکرد ضد فساد و رویکرد شفافی است.
دستمریزاد به شهرداری در اجرای سامانه شهرداری الکترونیک
معاون امور عمرانی استاندار همدان نیز با بیان اینکه از خردادماه سال 1400 دولت سیزدهم تصمیم گرفت طی مصوبهای خدمات دولت را الکترونیک کند اظهار کرد: در این راستا سامانه" پنجره واحد" طراحی شد که تمام اتفاقات مدیریتی در عرصه زمین، مسکن و فرایند استعلامات 22گانه در این سامانه پردازش و خدمات به این طریق ارائه شود.
یوسفیان با بیان اینکه امروز دنیا از موضوع حکمرانی به سمت حکمروایی رفته است گفت: در مدیریت حکمروایی اعتمادسازی است که میتواند کار را تسریع دهد.
وی با تأکید به اینکه درصدد برآمدیم در قوانین شهرداری و اختیارات ذیل ماده 80 شوراها به عنوان نظارت محلی و بومی در مدیریت حکمروایی شفافسازی شود افزود: مقام معظم رهبری نیز در این زمینه عنوان میکنند که اعتماد سرمایه نظام است.
معاون امور عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه تدبیر شورای اسلامی شهر و شهردار این بوده که کاری در فاصله زمانی مناسب انجام شود افزود: زمان اجرای خدمات مهم است چرا که گاهی ساخت یک پل 17 سال زمان میبرد.
وی با اشاره به اینکه خدمات الکترونیک لازم است اما کافی نیست چرا که امروز صحبت از هوش مصنوعی میشود؛ استدلال یک هوش ماشینی برای درک محیط و پاسخ مناسب به آن ادامه داد: امروز در دنیا خدمات از طریق هوش مصنوعی است اما ما هنوز در خدمات الکترونیکی هستیم و برای رسیدن به آن فاصله داریم.
یوسفیان با بیان اینکه اقدامات شهرداری در حوزه سامانه الکترونیک مهم است چرا که سفرهای طولانی با اولین گامها آغاز میشود گفت: جای این خدمات در مدیریت شهر همدان خالی بود و اقدام خوبی از سوی شهرداری صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه به گفته قانون مردم سهامداران ما هستند و آنها باید در امور اداری، خدماتی و... مشارکت داشته باشند خاطرنشان کرد: مشارکت یعنی اینکه پول میگیریم بدانیم کجا خرج میکنیم و این نکته مهمی است؛ باید تقاضای ما در پروژه محوری آنچه باشد که شهروند و سهامدار انتظار دارد.
معاون امور عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه شهروندان باید شفاف در جریان امور قرار گیرند و بزرگی در این زمینه میگوید که شک و تردیدها خائن هستند تأکید کرد: شفافسازی اعتماد مردم را به دنبال دارد و خدمات تسریع میشود و مردم از انتظارات رهایی مییابند.
وی با اشاره به اینکه روزی به کمیسیون ماده پنج رسیدم شاهد تلمبار بودن پروندههایی کمیسیون ماده پنج و فنی استان بودم افزود: شاید باور نکنید که در چهار جمعه 400 پرونده روستایی رسیدگی شد که حال آن هر کدام را ضرب در پنج دقیقه کنید، زمان زیادی میشود.
یوسفیان با بیان اینکه یک هفته جلساتی با شورا و شهرداری داریم و امور سایر شهرها هم است افزود: مشارکت یعنی کارهایی برای مردم انجام دهیم و دغدغههای اساسی شهر را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم این سامانه به پنجره واحد متصل شود و در حوزه استدلالهای هوش مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد افزود: در اجرای این سامانه باید تبریک گفت و دستمریزاد؛ امیدواریم این طرح کمک کند که سال آینده یا خیلی زودتر بنشینیم و مسیر حکمروایی را با مشارکت شهروند در اداره شهر فراهم کنیم.
معاون امور عمرانی استاندار همدان با اشاره به اینکه مراجعات شهروندان بسیار است و وقتی شهروند از مبادی پاسخگویی پاسخی نگیرد به حاکمیت مراجعه میکند و اگر از ما هم پاسخ نگیرد به حکومت مرکزی مراجعه خواهد داشت گفت: بعضی مواقع معاون وزیر تماس میگیرد که پروندهای چرا طولانی شده است، باید مدیریت لازم در این زمینه صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه امروز فصل بودجهنویسی است و شوراها نظارت میکنند و گاهی مواقعها باید خدمات خوب طراحی شود و خواهشمندم به این موضوع توجه شود گفت: در محاسبات باید دقیق باشیم چرا که گاهی طبقهای را تشویقی میدهیم که در دفترچه محاسبه پی، ضریب آن بالاتر میرود و مثلا برابر با چهار طبقه میشود.
یوسفیان با بیان اینکه توجه به مطالبات اجتماعی مردم مورد تأکید است افزود: ما به دنبال این هستیم شیوهها و روشها کاملا مهندسی پیش رود و سعی کردیم یک ریال اعتبار با توجه به شرایط نقدینگی امروز به مرکز برنگردد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت ثبتنام شوراها در 22اسفند ماه عنوان کرد: این موضوع در کشور مهم است و امیدواریم انتخاب شوراها را با حضور حداکثری مردم استان داشته باشیم چرا که مردم سهمی در مدیریت شهری دارند.
معاون امور عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه 30خرداد سال 1404 مردم بار دیگر نشان خواهند داد که پای آرمانهای خود هستند افزود: دشمن به دنبال موج سواری است که بتواند فاصلهای بین ما و مردم ایجاد کند و باید هشیار بود.
وی با بیان اینکه ثبتنام و شرکت در انتخابات مهم است و باید برای مدیریت شهری تلاش کرد و آبرو خرج کرد ادامه داد: شهید حاج قاسم سلیمانی به این خاطر یک چهره بینالمللی شد که آبرو خرج کرد.
یوسفیان بیان کرد: وقتی از حاج قاسم سؤال کردند که کجا میروی گفت که به مقتلم میروم و ایشان میدانست که چه اتفاقی قرار است برایش بیفتد که این موضوع کمتر رسانهای شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز با اشاره به سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: سردار سلیمانی، سردار دلها به دست استکبار جهانی به شهادت رسید و خون خود را در جهت تقویت مقابله با استکبار و استبداد نثار کرد و امیدواریم این خون و خونهای سربازان و شهدای مقاومت بتواند طلیعه ظهور امام زمان(عج) را فراهم کرد.
مسگریان با بیان اینکه امروز یکی از خدمات بسیار ارزشمند شهرداری در دوره ششم شورا رونمایی میشود گفت: از ابتدای دوره ششم ایجاد شهرداری الکترونیک یکی از اهداف شورای اسلامی شهر همدان بود و روی آن تأکید میشد.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه با کادر بسیار مجرب در شهرداری به ریاست آقای مختاری این امر آغاز شد گفت: تأمین بودجه و حمایتهای لازم از سوی تمام اعضای شورای اسلامی شهر مورد موافقت قرار گرفت و کار مصوب شد، شهرداری هم توانست مقدمات را آماده کند که امروز تا حدی به بلوغ رسیده و میتواند خدمات بسیار ارزشمند و مفیدی به شهروندان ارائه کند.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان از اقدامات شهردار همدان قدردانی کرد و افزود: از آقای حسینی شهردار همدان که خود پا به رکاب بودند و به اجرای آن تأکید داشتند و حمایت میکردند و همچنین از آقای مختاری، رئیس سازمان فناوری شهرداری قدردانیم، شاهد بودیم که با چه ذوقی پیگیر اجرای طرح بودند و خوشبختانه امروز به ثمر نشست و امیدواریم پیشرفت بیشتری هم داشته باشد.
وی بیان کرد: ما تلاش کردیم مطالبات مردم اجرایی، دسترسیها آسان و شفافیت ایجاد شود و مراجعات مردم به شهرداری کاهش یابد و شهروندان از آسایش و رفاه بهتری برخوردار شوند.
مسگریان با بیان اینکه به گفته شهروندان شهرداری الکترونیک در کاهش ترافیک میتواند تأثیر گذار باشد گفت: در اجرای این طرح با شرکتی بسیار مهم و به روز کشور به نام "صفا رایانه" قرارداد منعقد شد و امروز شهرداری همدان در کشور به روزترین خدمات این شرکت را به شهر منتقل کرده است.
وی بیان کرد: در این راستا خدمات ارزشمندی به مردم ارائه شده که به خود میبالیم اما راه بسیار است و کارهای زیادی همچنان باید از سوی شهرداری انجام گیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه خوشبختانه در حوزه صدور پروانه اقدامات خوبی صورت گرفته و توانستیم زمان آن را کاهش دهیم گفت: در مورد تعرفه طبقه مازاد نیز آقای یوسفیان مطرح کردند، تقاضای ما این است که انبوهسازان در تمام مناطق شهر همدان ورود کنند و ساخت و سازهایی داشته باشند.
وی با بیان اینکه طبق بررسی صورت گرفته در بافت فرسوده شهر همدان 90درصد و بلکه بیشتر ساخت اتفاق افتاده و این مناطقی بوده که قیمت زمین بالا است ادامه داد: در مناطق سه و چهار این میزان کمتر از 10درصد است.
مسگریان با اشاره به اینکه ما خدماتی را رایگان کردیم اما رغبت به ساخت و ساز در مناطق کمبرخوردار کمتر است تأکید کرد: امیدواریم انبوه سازان در این مناطق هم مشارکت کنند.
وی گفت: عوارض خدمات را تنظیم خواهیم کرد و این موضوع را در نظر میگیریم و کمک میکنیم مشکلاتی حل شود.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان از همراهی اعضای شورای اسلامی شهر قدردانی کرد و افزود: انتظار ما این است توجه بیشتری در خصوص اقدامات انجام گیرد تا کمتر مشکلاتی داشته باشیم.
گفتنی است در پایان این مراسم پوستر سامانه شهرداری الکترونیک رونمایی شد و از حامیان و دستاندرکاران اجرای این قدردانی شد.
در این مراسم از مرتضی حضرتزاده؛ مدیر منطقه یک، حجت کریمی جاوید؛ مدیر منطقه دو، محمدرضا فیضیمنش؛ مدیر منطقه سه، رحیم الوندی؛ مدیر منطقه چهار و علی طهماسبیان مدیر قبلی منطقه چهار شهرداری همدان و نیز تعدادی از کارشناسان این مناطق تقدیر شد.
از معاونت شهرسازی شهرداری آقای فرهمندراد و تعدادی از کارشناسان این مجموعه تقدیر شد.
آقایان حمزه رستگار، شاطری، محمودی و علیضمیر از شهرداری همدان نیز مورد تجلیل قرار گرفتند.
از کارکنان شرکت "صفارایانه" آقای مالمیر، خانم حضرتی و آقای احمدی تجلیل شد.
در راس مجموعه سازمان فناوری اطلاعات شهرداری همدان آقای مختاری مورد تجلیل قرار گرفت و دیگر تجلیلشوندگان آقای باباخانلو، آقای اعتمادی، آقای صادقی، آقای شاکری، خانم رحیمی تبریزی، خانم ستاری، خانم رحیمنیا و آقای چَهرقانی، آقای فتحی و خانم شریفی بودند.
در این مراسم از آقای خورشیدوند، آقای سلیمی و آقای وجدی نیز از شهرداری همدان تجلیل شد.