صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۵
اردیبهشت
۱۴۰۳

شماره
۵۵۹۸

امروز: ۶ (اردیبهشت) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Thursday 2024 (Apr) 25

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه خبر همدان: حجت الاسلام سید مجتبی حسینی یمین مدرس حوزه و دانشگاه، ضمن اشاره به مسأله حجاب عنوان کرد: حجاب به عنوان کمربند ایمنی خانواده تلقی شده است که باعث حفظ و حراست از خانواده خواهد شد.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، حجت الاسلام سید مجتبی حسینی یمین در سخنرانی مراسم دهه اول محرم هیأت محبین المهدی (عج) در پارک مردم، افزود: در دین اجباری نیست اما زمینه سازی برای هدایت به سوی دین که نمود آن در نماز خواندن، حجاب و... دیده می‌شود لازم است قطعا وظیفه هر مسلمانی نیز خواهد بود به طوری که ایجاد شرایط در دین واجب و اجبار شرایط حرام است.
وی به مسأله آزادی در تربیت فرزندان پرداخت و گفت: باتوجه به بیانات امیرالمؤمنین علی (ع) در این رابطه که گفته شده زور نگویید و قصر نکنید که اولادتان با تربیت شما تربیت شوند به طوری که والدین وظیفه یاد دادن احکام الهی به فرزندان را خواهند داشت اما هیچ یک حق زورگویی در اجرای این احکام را نخواهند داشت که در این امر والدین به عنوان نجار نبوده بلکه به عنوان باغبان در تربیت فرزندان نقش دارند.
وی ضمن اشاره به اینکه افراد در انتخاب دین آزاد هستند اظهار کرد: طبق برخی بیانات که گفته شده افراد برای انتخاب دین خودمختارند اما هنگامی که در یک دین وارد شوند موظف و مجبور به انجام قواعد آن هستند که این گفته معقول نبوده به طوری که هیچ اجباری در دین وجود ندارد و به طور مثال اگر نمازی از روی اجبار ادا شود آن نماز باطل خواهد بود.
وی در ادامه افزود: مسأله دین یک مسأله حبی و قلبی است لذا اگر افراد تمامی عبادات خود را به قصد گفته و اجبار دیگران انجام دهند ضمن اینکه عملشان باطل است مرتکب گناه کبیره نیز خواهند شد؛ در دین هیچ اکراهی وجود ندارد به طوری که دین برای رشد افراد پایه گذاری شده است.
وی عنوان کرد: همینطور که در اصل دین آزادی عمل وجود داشته در فروعات دینی هم آزادی لحاظ شده است.
حسینی یمین با پرداختن به این موضوع که چطور می‌شود آیات امر به معروف و نهی از منکر را با آیاتی که در رابطه با موضوع آزادی عمل بوده ادغام کرد افزود: مسائل دینی در دو حوزه اعتقادی و عملی قرار داشته و در حوزه اعتقادی، موضوع "لااکراه فی الدین" تخصیص نیافته و قطعا دین هیچ گونه اکراه و اجباری را نمی‌پذیرد.
وی در ادامه به مسائل دینی در حوزه عمل پرداخت و گفت: با توجه به اینکه اعمال در دین در دونوع فردی و اجتماعی وجود دارد همچنین در نوع فردی آن مانند نماز، روزه هیچ اجبار و اکراهی در هیچ یک از فروع فرعی دین نبوده اما در مسائل اعمال اجتماعی دین قطعا اکراه و اجبار وجود دارد به طور مثال اگر افراد در ماه مبارک رمضان در منازل خود اقدام به روزه خواری کنند مربوط به مسئله فردی دین است اما اگر این روزه خواری را در بیرون از منزل هم ادامه دهند حاکمیت موظف به تعزیر و اخطار به این افراد خواهد بود.
وی به مبحث حجاب اجباری در دین پرداخت و گفت: حجاب اجباری یکی از احکام اجتماعی دین است که در ذیل لااکراه فی الدین قرار دارد ودر رابطه با آن اکراه و اجبار وجود داشته چراکه این امر مسئله‌ای اجتماعی بوده است.
حجت‌الاسلام سید مجتبی حسینی یمین تصریح کرد: حجاب در لفظ کلمه اجباری جایز نیست و حجاب اجباری به معنای حجاب سخت و سنگین است، بلکه باید حجاب را به عنوان یک حجاب قانونی که دارای یک دلیل منطقی بوده تلقی کرد.
وی به روش‌های قانون گذاری در امور فردی محض و امور فردی که دارای جنبه اجتماعی بوده و امور اجتماعی پرداخت و گفت: در امور اجتماعی قابلیت قانون گذاری وجود دارد و در امور فردی که جنبه اجتماعی داشته قابلیت قانون گذاری را نیز خواهد داشت و در این خصوص جنبه اجتماعی مسأله حجاب آسیب به خانواده بوده و حجاب به عنوان کمربند ایمنی خانواده تلقی شده است.
وی ضمن اشاره به اینکه نبود حجاب و مشکلاتی که به سبب این امر به وجود می‌آید سبب ایجاد 90 درصد آسیب در پسران و ایجاد 70 درصد آسیب در دختران خواهد شد بیان کرد: طبق آمارها خیانت به عنوان اولین عامل برای طلاق مطرح شده و دومین عامل مربوط به اعتیاد است که این آمار نشان دهنده وجود آسیب‌های جدی در جامعه بوده است چراکه اگر مسایل جنسی خارج از خانواده مطرح شود سبب ایجاد آسیب به خانواده خواهد شد.
وی به آمار 4هزار و 995 ازدواج ثبت شده و 1814 طلاق ثبت شده در سال 1400 پرداخت و گفت: در رابطه با موضوع اجرای قانون حجاب نسبت به دختران جامعه، طبق گفته سردار سلیمانی دختران کم حجاب هم متعلق به همین جامعه هستند اما بی حجابی‌های سازمان یافته در جامعه توسط افرادی که در ایجاد این امر زمینه سازی انجام می‌دهند به قاطعیت باید قانون حجاب برای این افراد اجرا شود که در این راستا یکی از زمینه‌ها سلبریتی‌ها بوده اند.
حجت الاسلام حسینی یمین ضمن اشاره به یک سوال حضرت قاسم از سید الشهدا (ع)در رابطه با شهادت ایشان در روز عاشورا افزود: سیدالشهدا در پاسخ به این پرسش راه آزادی عمل را در شرکت در این واقعه بزرگ بیان کردند همان راهی که در دین هم به آن اشاره شده است.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: