هگمتانه، گروه ایران و جهان: معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی به هم ریختگی فعلی بازار روغن خوراکی را ناشی از جو روانی دانست و گفت: روغن مورد نیاز کشور تأمین است و کمبودی در این زمینه نداریم. اکبر فتحی در گفت وگوی رادیویی درباره وضعیت بازار روغن خوراکی و نگرانی مردم از این بازار و همچنین ادعای برخی مبنی برتعطیلی 35 کارخانه روغن کشی افزود: مادامی که ما نتوانیم بخش عمده روغن خوراکی مورد نیاز خود را در داخل کشور تأمین کنیم به دلایل مسائل خارجی و داخلی این مشکلات پیش میآید. دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه طی سالهای گذشته روغن مازاد بر نیاز داخلی داشتیم که مصرف شده است، اظهار کرد: اکنون مسائل پیش آمده در بازار روغن جو روانی دارد زیرا همان میزان روغن و مواد اولیه وارد شده و باید کفاف نیاز داخلی را بدهد. فتحی تصریح کرد: ویترین مغازهها و فروشگاهها و انبارهای بخشهای دولتی و خصوصی نشان میدهد که کمبودی در بازار روغن وجود ندارد.
2 رویداد علت به هم ریختگی بازار روغشن شد معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اخیرا 2 رویداد منجر به به هم ریختگی بازار روغن شده است که یکی واگذاری سهام یکی از کارخانجات توسط یک سرمایهگذار خارجی بود که این سهام به سرمایهگذار داخلی واگذار شده است اما آنچه که در فضای مجازی مطرح شد، این بود که یک کشور سرمایه خود را از ایران خارج کرده است که این موضوع از لحاظ روانی تأثیرگذار است. وی با بیان اینکه رسانهها در چنین مواقعی باید به جای ایجاد التهاب، واقعیتها را مطرح کنند، افزود: درحالی که سرمایهگذاری داخلی همه سهام را خریداری کرده و کارخانه، تولید و مواد اولیه سرجای خودش است. فتحی رویداد دوم را افزایش قیمت جهانی روغن خام و همزمانی آن با تعیین سهم و سقف ارزی کالاهای اساسی در داخل کشور دانست و اظهار کرد: همزمانی این مورد با یکدیگر تأثیر بر قیمت روغن گذاشت که همین امر باعث شده مردم تصور کنند که کشور با کمبود روغن خوراکی روبهرو شده است.
ثبت سفارشهای جدید روغن خام در راه است دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اخیرا ثبت سفارش جدیدی مازاد بر نیاز داخل انجام شده و آنچه در بنادر در نوبت ترخیص بود نیز در حال ترخیص و ورود به بازار است. وی با بیان اینکه بازار روغن روند طبیعی خود را طی میکند، افزود: به زودی آرامش به بازا روغن باز میگردد.
واردات 3 برابری کنجاله آماده منجر به تعطیلی کارخانجات داخلی میشود فتحی درباره وضعیت کنجالههایی که 1.5 سال گذشته در کشتیها مانده و در حال خراب شدن است، گفت: پیش از این حدود 3 برابر نیاز داخلی کنجاله مازاد بر نیاز کشور وارد شده که همین یکی از عوامل تعطیلی برخی از کارخانجات خواهد شد. وی با تأکید براینکه به واردات کنجاله آماده نیاز نداریم، افزود: در شرایط فعلی نیاز ما این است که دانه وارد کنیم و تبدیل به کنجاله شود زیرا اگر قرار باشد کنجاله آماده را وارد کنیم کارخانجات داخلی تعطیل می شوند.
|