کد خبر : 68784
تاریخ : 1403/10/26
گروه خبری : خبر همدان

مدیرکل کمیته امداد امام(ره) همدان با حضور در تحریریه هگمتانه مطرح کرد:

1278 واحد مسکونی تحویل مددجویان

جشن خودکفایی برای 2 هزار و 900 نفر مددجو برگزار می‌شود راه‌اندازی مزرعه خورشیدی در دستور کار است

هگمتانه، گروه گفت‌وگو: مدیرکل کمیته امداد استان همدان از ایجاد 300 نیروگاه خورشیدی در منازل مددجویان استان همدان تا پایان امسال خبر داد و گفت: 4 میلیارد تومان تسهیلات در قالب طرح قرض ماندگار پرداخت شده است.
به گزارش هگمتانه؛ حسن نعمتی؛ مدیرکل کمیته امداد استان همدان در دفتر هگمتانه حضور یافت و با سید حامد تروهید؛ مدیر مسؤول و محمدمهدی شیرمحمدی؛ سردبیر روزنامه به گفت‌وگو نشست.

  باید مرجعیت کمیته امداد حفظ شود
مدیر مسؤول روزنامه هگمتانه ضمن خیرمقدم اظهار کرد: دستاوردها و خدمات بی‌نظیر کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) نقطه قوت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و این نهاد مردمی اقدامات شاخص و ارزشمندی دارد.
تروهید کارهای نیکوکاران و خیرخواهانه را از سوی مجموعه‌های مختلف در استان را مهم برشمرد و بر حفظ مرجعیت کمیته امداد امام(ره) در این زمینه تأکید کرد.
وی با اشاره به نقش مهم رسانه در اطلاع‌رسانی و آگاهی جامعه افزود: باقیات الصالحات تنها به کمک‌های مالی نیست بلکه هر فرد و مجموعه‌ای می‌تواند بسته به توانایی خود منشأ اقدامات ارزشمند و خیرخواهانه در جامعه باشد، رسانه‌ها نیز با آگاهی افکار عمومی و نیز پیگیری مطالبات مردم نقش مهمی را در این زمینه ایفا می‌کنند.
مدیر مسؤول روزنامه هگمتانه به ظرفیت روزنامه هگمتانه در تقویت مرجعیت کمیته امداد امام(ره) در کمک به نیازمندان اشاره کرد و گفت: نگاه ما در روزنامه هگمتانه این است که وظیفه‌ای در قبال کارهای خیرخواهانه داریم و همچنین باید مرجعیت کمیته امداد امام(ره) به عنوان نهاد انقلابی تأثیرگذار در جامعه حفظ شود.

  رویکرد مردمی روزنامه هگمتانه
شیرمحمدی؛ سردبیر روزنامه هگمتانه نیز از ظرفیت چند رسانه‌ای روزنامه هگمتانه سخن گفت و آن را فرصتی برای آگاهی و اطلاع‌رسانی در جامعه دانست.
وی بیان کرد: هگمتانه با رویکرد مردمی و اجتماعی در راستای پیگیری مطالبات مردم، حل مشکلات جامعه، آگاهی و اطلاع‌رسانی در جامعه قدم برمی‌دارد و وظیفه خود را امیدافزایی و ایجاد شور و نشاط در جامعه می‌داند.

  خدمات گسترده و متنوع کمیته امداد
مدیرکل کمیته امداد استان همدان نیز در این نشست با قدردانی از زحمات عوامل روزنامه هگمتانه اظهار کرد: رویکرد مردمی‌ این روزنامه نقطه قوتی است که بتوانیم از این ظرفیت در راستای رسالت کمیته امداد امام(ره) بهره‌مند شویم.
نعمتی با اشاره به اینکه کمیته امداد امام(ره) یکی از نهادهای خدمت‌گزار به مردم، ولی نعمتان است گفت: این نهاد خدمات گسترده و متنوعی دارد و در راستای بهبود معیشت مردم اقدامات مؤثر و تأثیرگذاری انجام می‌دهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کمیته امداد امام(ره) در استان همدان سه موضوع راهبردی را پیش‌رو دارد عنوان کرد: اولین راهبرد در حوزه اشتغال است که با فعالیت بخش اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، تسهیلاتی به مددجویان و افراد بیکار و فاقد شغل در جامعه اعطا می‌شود تا خودکفا شوند.

  خدمات اشتغال با ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
مدیرکل کمیته امداد استان همدان از راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی برای مددجویان کمیته امداد سخن گفت و افزود: رویکرد ما در این بخش تحولی است تا نه تنها منفعتی برای مددجویان باشد بلکه همه مردم همدان بتوانند از خدماتی بهره‌مند شوند.
وی با بیان اینکه خدمات اشتغال را به سمت ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی سوق داده‌ایم و این اتفاق بسیار خوبی است گفت: نیروگاه‌های خورشیدی 5کیلوواتی را در منازل مددجویان راه‌اندازی می‌کنیم که منازل آنها را قبلا احداث کردیم و آن مقاومت و استحکام لازم را دارند.
نعمتی با اشاره به اینکه اعطای تسهیلات اشتغالزایی در این بخش به صورت کاملا قرض‌الحسنه است افزود: راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی با همکاری شرکت توزیع برق استان آغاز شده و برنامه امسال ایجاد 300 نیروگاه خورشیدی است.

  ایجاد 300 نیروگاه خورشیدی در منازل مددجویان تا پایان سال
وی با تأکید بر اینکه تا پایان اسفند ماه 300 نیروگاه خورشیدی در منازل مددجویان کمیته امداد امام(ره) راه‌اندازی می‌شود و با شرکت مربوطه قرارداد لازم منعقد شده و در حال حاضر مشغول به کار است گفت: در این راستا 300 نفر در استان شناسایی و به بانک‌های عامل معرفی شدند که وام اشتغال تقریبا 110 نفر به حسابشان واریز شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان همدان با تأکید بر اینکه در حال حاضر نیروگاه خورشیدی را برای 50 خانوار ایجاد کردیم و امیدواریم هر چه سریعتر وارد مدار شوند افزود: مابقی نیروگاه‌ها نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه بانک‌های عامل به کمیته امداد نگاه ویژه‌ای دارند و همکاری خوبی در این زمینه وجود دارد عنوان کرد: از آنجا که یک بخش قضیه به بهره‌مندی مددجویان کمیته امداد امام(ره) برمی‌گردد، خوشبختانه هیچ سالی با بانک‌ها مشکلی نداشتیم و همکاری خوبی با ما داشتند، به نوعی که با همه مدیران عامل نشست‌هایی داشتیم و موانع موجود برطرف شده است.
نعمتی با بیان اینکه برنامه داریم تعداد نیروگاه‌های خورشیدی را در استان برای سال آینده افزایش دهیم ادامه داد: امسال 600 خانوار را شناسایی کردیم که مستعد ایجاد نیروگاه خورشیدی هستند اما فعلا 300 مورد را اجرایی می‌کنیم که به بانک معرفی شدند.

   200 نفر در نوبت پرداخت تسهیلات
وی با اشاره به اینکه تسهیلات نیروگاه خورشیدی برای بیش از 100 نفر واریز شده شده و 200 نفر هم در نوبت پرداخت هستند افزود: مبلغ وام‌ها 150 میلیون تومان با اقساط حدود 2 میلیون و 200 هزار تومان و با بازپرداخت 7 ساله است که این مبلغ وام به اسم مددجو به حساب شرکتی که قرارداد منعقد کردیم، واریز می‌شود و شرکت نیز اقدام به احداث نیروگاه می‌‌کند‌.
مدیرکل کمیته امداد استان همدان با بیان اینکه اگر امسال نیروگاه‌ها وارد مدار شوند، شرکت توزیع برق استان ماهی سه میلیون تومان برق را از مددجو خریداری می‌کند گفت: در حال حاضر هشت نیروگاه وارد مدار شده و شرکت توزیع برق نیز مبالغ را به حساب مددجویان پرداخت می‌کند؛ سال بعد قطعا قیمت خرید افزایش می‌یابد.
وی با اشاره به اینکه طرح موجود در سراسر کشور توسط کمیته امداد امام(ره) اجرایی می‌شود و ما نیز برای هر شهرستان سهمیه‌ای در استان تعریف کردیم عنوان کرد: 17 اداره کمیته امداد در 10 شهرستان استان فعال هستند و برای مددجویان هر کدام سهمیه‌ای در خصوص نیروگاه خورشیدی لحاظ شده است.

   1.5 مگاوات برق در همدان وارد مدار می‌شود
نعمتی یادآور شد: با اجرای 300 نیروگاه خورشیدی یک و نیم مگاوات برق در استان وارد مدار می‌شود که این اقدام بزرگی است چرا که نه تنها برای مددجو شغل ایجاد می‌شود بلکه به رفع ناترازی برق هم کمک می‌کند.
وی بیان کرد: اگر مددجو بیمار باشد و نتواند سایر شغل‌ها نظیر دامپروری، قالی‌بافی و... را داشته باشد، به راحتی می‌تواند این طرح را اجرایی و از مزایای آن بهره‌مند شود.
مدیرکل کمیته امداد استان همدان با اشاره به اینکه طرح نیروگاه خورشیدی با قوت و اقدامات بهتری پیگیری می‌شود گفت: البته با فراهم کردن این شرایط به راحتی مددجویان را از زیر پوشش کمیته امداد خارج نمی‌کنیم، کسی که تمکن مالی پیدا می‌کند، خودکفا و توانمند شده و خودکفایی نیز فرایند خاص خود را دارد.
وی با بیان اینکه ایجاد نیروگاه خورشیدی در استان برای کمک مددجویان و رفع ناترازی برق خدمتی ماندگار است و اینکه ما نیز سهمی در تأمین انرژی کشورمان اقدامی ارزشمند خواهد بود تصریح کرد: این مسأله به عنوان یکی از مهمترین راهبرد در کمیته امداد پیگیری می‌شود.

  اجرای طرح قرض ماندگار
نعمتی با اشاره به اینکه معتقدیم صدقه مبلغ نقدی نیست که به دست نیازمند برسد بلکه به عنوان نمونه رسانه می‌تواند خیر و احسان را ترویج دهد و آن یک نوع صدقه و باقیات الصالحات است گفت: دومین راهبرد ما اجرای طرح قرض ماندگار است.
وی بیان کرد: در طرح قرض ماندگار خیران مبلغی را به صورت بلاعوض به صندوق واریز می‌کنند تا در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه به فقرا و نیازمندان پرداخت شود.
مدیرکل کمیته امداد استان همدان با اشاره به اینکه در طرح قرض ماندگار پولی در اختیار مددجو از سوی خیرین قرار می‌گیرد تا مشکلاتش را برطرف کند افزود: در آموزه‌های دینی ما سفارش شده که ثواب وام قرض‌الحسنه 18 برابر بیشتر از صدقه‌دادن است، امیدوارم خیرین و نیکوکاران که تمکن مالی دارند مبلغی را به عنوان قرض ماندگار در صندوق امداد ولایت کمیته امداد قرار دهند.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال اگر خیرین 50 میلیون تومان به عنوان قرض ماندگار نزد ما بگذارند آن مبلغ مشکل 5 بیمار را رفع می‌کند که هر کدام 10 میلیون تومان وام دریافت می‌کنند و همچنین با باز پرداخت اقساط این مددجویان، افراد دیگری هم می‌توانند از این تسهیلات برخوردار شوند.

  اعطای 4 میلیارد تومان تسهیلات در طرح قرض ماندگار
نعمتی با اشاره به اینکه این طرح و راهبرد گره بسیاری از نیازمندان خصوصا بیماران را برطرف می‌کند گفت: در این راستا تاکنون توانستیم قریب به 4 میلیارد تومان را داشته باشیم و خدماتی را به صورت وام قرض‌الحسنه 10 تا 50 میلیون تومانی به مددجویان پرداخت کنیم.
وی یادآور شد: از طرف کمیته امداد مرکزی 5 میلیارد تومان هدف‌گذاری شده بود که توانستیم 4 میلیارد تومان با همکاری خیرین و نیکوکاران محقق کنیم که بلافاصله در اختیار نیازمندان قرار گیرد.
مدیرکل کمیته امداد استان همدان با اشاره به اینکه طرح دوم در این بخش وجوه اداره شده است گفت: اگر خیری مبلغی را در صندوق امداد ولایت کمیته امداد سپرده‌گذاری کند به عنوان مثال 100 میلیون تومان، 100 میلیون هم صندوق و کمیته امداد قرار می‌دهد و 200 میلیون تومان به نیازمندان محله آن خیر که واقعا مشکلاتی دارد و توسط خیر معرفی شدند، پرداخت می‌شود.

  حرکت به سمت الکترونیک شدن مشارکت‌های مردمی
وی خاطرنشان کرد: رویکرد سوم حرکت به سمت الکترونیک شدن مشارکت‌های مردمی در حوزه خیر و احسان است تا مردم به آسانی بتوانند کمک‌های خود را به نیازمندان برسانند؛ با توجه به اینکه انتقال پول و انجام سایر اقدامات الکترونیکی شده این طرح بسیار اثرگذار است.
نعمتی بیان کرد: به عنوان مثال امروز در دستگاه کارت‌خوان نانوایی‌ها، بخشی به عنوان صدقه با نشانه کمیته امداد امام(ره) مشخص شده تا افراد به راحتی در کمترین زمان ممکن صدقه خود پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کارهای تبلیغاتی سامانه "سها" را انجام دهیم تا از طریق نشانی(لینک) و برنامه مربوطه افراد بتوانند کمک‌هایی به نیازمندان داشته باشد گفت: کمک‌ها از طریق این سامانه در بخش‌های مختلف ازدواج، درمان، تسهیلات، اکرام، قرض ماندگار، وجوه اداره شده و... است و خیرین و نیکوکاران می‌توانند در هر زمینه‌ای که خواستند کمک‌هایی داشته باشند‌.
مدیرکل کمیته امداد استان همدان با تأکید بر اینکه در این زمینه کدهای یواس‌اس‌دی(ussd) تعریف شده که روش آسانی برای پرداخت صدقه و خیر و احسان است عنوان کرد: خوشبختانه مردم عزیز استان همدان در همه زمینه‌ها فعال بودند و همکاری لازم را با کمیته امداد امام(ره) داشتند و امیدواریم همچنان این روحیه دستگیری را داشته باشند.

  57 هزار خانوار همدانی زیر پوشش کمیته امداد
وی با اشاره به اینکه صندوق امداد ولایت ما در ادارات کمیته امداد امام(ره) مستقر بوده و آماده پذیرش خیر و احسان است گفت: جمعیت زیر پوشش کمیته امداد در استان 57 هزار خانوار بوده که نسبت به قبل کمتر شده است؛ قریب به یک هزار خانوار نسبت به سال گذشته کمتر شدند چرا که بخشی این کاهش به خاطر خودکفایی مددجویان بوده است.
نعمتی با بیان اینکه شناسایی نیازمندان و زیر پوشش قرار دادن آنها در دستور کار است و هیچ محدودیت اعتباری در پذیرش افراد نداریم و در کمال ادب و احترام همه را پذیرش می‌کنیم افزود: آنچه باعث کاهش آمار زیرپوشش ما می‌شود، بخش مهمی به موضوع توانمندی خانواده‌ها برمی‌گردد.
وی تأکید کرد: ایجاد درآمد با ثبات برای خانواده‌های زیر پوشش و در نهایت خروج از عرصه حمایت و خودکفا و توانمند شدن خانوارها به عنوان هدف جدی در کمیته امداد دنبال می‌شود.

 جشن خودکفایی برای 3 هزار و 144 نفر در کمیته امداد
مدیرکل کمیته امداد استان همدان با بیان اینکه سال گذشته خوشبختانه توانستیم 3 هزار و 144 نفر را توانمند کنیم و جشن خودکفایی نیز برای آنها برگزار شد و از زیر پوشش کمیته امداد خارج شدند افزود: امسال برنامه ما توانمندی 2 هزار و 900 نفر از خانواده‌ها است که اسفند ماه جشن خودکفایی آنها را برگزار خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه توانمندی خانوارها با افراد متفاوت است گفت: ممکن است در یک خانواده فرزندی تسهیلات بگیرد و برای خود اشتغالی ایجاد کند و توانمند شود اما یکی از والدین بیمار باشند و نیاز به کمک و حمایت داشته باشند و ما نمی‌توانیم تمام اعضای خانواده را از ارائه خدمات محروم کنیم بلکه آن فرد توانمند می‌شود و از گردونه حمایت خارج می‌شود.
نعمتی در خصوص نحوه حمایت و فروش محصول قالی‌بافان زیر پوشش کمیته امداد امام(ره) خاطر نشان کرد: قالی‌هایی که توسط مددجویان بافته می‌شود در مرکز تهران از طریق نمایشگاهی به بهترین نحو قیمت‌گذاری و به فروش می‌رود و تقدیم آنها می‌شود.
وی با اشاره به اینکه اگر بدانیم خانوارهای زیر پوشش در هر زمینه‌ای استعدادی دارند، آموزش رایگان لازم را ارائه می‌دهیم تا وارد فعالیت و اشتغال شوند گفت: این آموزش‌ها با همکاری سازمان فنی حرفه‌ای ارائه و طبق آن وام اشتغال اعطا می‌شود تا طرح آنها پایدار باشد.
مدیرکل کمیته امداد استان همدان با اشاره به حمایت‌های کمیته امداد امام(ره) در حوزه مسکن مددجویان افزود: یکی از خدمات بسیار مهم کمیته امداد خدمت تامین، خرید و احداث مسکن برای مددجویان است که از سال 1401 در قالب تفاهنامه‌های مختلف آغاز شده است.

  انعقاد تفاهم‌نامه با بسیج سازندگی در ساخت 1000 واحد مسکونی
وی با اشاره به تفاهم‌نامه کمیته امداد با بسیج سازندگی در ساخت یک هزار واحد مسکونی افزود: در حال حاضر در 800 واحد مسکونی مددجو ساکن است و 200 واحد در حال تکمیل است.
نعمتی به ساخت 123 واحد در قالب تفاهم‌نامه‌ای با بنیاد مسکن اشاره کرد که 70 مورد آن تکمیل شده و کار مابقی نیز در حال اتمام است اضافه کرد: این طرح‌ها به صورت مشترک با کمیته امداد و سایر نهادها پیش می‌رود.
وی با بیان اینکه 135 واحد مسکونی با همکاری بنیاد مستضعفان تکمیل شده و در اختیار مددجویان قرار گرفته است افزود: از سال 1401 تاکنون یک هزار و 278 واحد مسکونی تحویل مددجویان دادیم که برخی نیز در حال ساخت است و این فرایند همچنان ادامه دارد.
مدیرکل کمیته امداد استان همدان بیان ‌کرد: در طرح نهضت ملی مسکن مددجویان واجد مسکن شناسایی و ثبت‌نام انجام شد و با سازمان برنامه بودجه و تهران نیز رایزنی کردیم تا کمک بلاعوض دریافت و تقدیم این افراد شود و سرعت پیشرفت مسکن افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه با مؤسسه ملی ازدواج کشور ارتباط برقرار کرده و در روز میلاد امیرالمؤمنین علی(ع) مراسم ازدواج 55 زوج نیازمند استان همدان را برگزار کردیم و این زوج‌ها از همان مراسم هم به مشهد مقدس اعزام شدند گفت: برای این مددجویان جهیزیه نیز تهیه شد.

  راه‌اندازی مزرعه خورشیدی در دستور کمیته امداد
نعمتی با بیان اینکه در کنار کار نیروگاه خورشیدی برای مددجویان، راه‌اندازی مزرعه خورشیدی را در برنامه داریم افزود: طرح‌هایی ارائه دادیم که مددجویان را به صورت مشترک در این طرح ورود دهیم.
وی از خیرین خواست دست نیازمندان را همچنان بگیرند و یاری‌گر کمیته امداد باشند و گفت: ما دست هر خیری را می‌بوسیم چرا که معتقدیم هر دستی که دست نیازمندی را گرفته و دل یتیمی را شاد کرده، دستش در دست خداوند است.

  لینک
http://hegmataneh-news.ir/sl/68784